Millo creu que el Govern ha “perdut el nord” quan “amenaça” amb denunciar la Guàrdia Civil pels interrogatoris

El delegat del govern espanyol a Catalunya acusa la Generalitat de voler convertir Catalunya en un “camp de batalla artificial” dels seus problemes interns

ACN Lloret de Mar .- El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha lamentat que la Generalitat “amenaci” amb denunciar a la Guàrdia Civil i als jutges pels interrogatoris a alts càrrecs. Considera que estan fent la feina que pertoca en un estat democràtic i que creu que l’equip de Puigdemont “ha perdut el nord i el seny” i que està “nerviós”. D’altra banda, acusa la Generalitat de voler convertir Catalunya en un “camp de batalla artificial” davant les lluites que té internament en comptes d’ocupar-se dels problemes dels catalans. Durant una visita a la comissaria de la policia estatal de Lloret de Mar, Millo ha afirmat que el govern de Puigdemont utilitza els catalans com a “ostatges” de les seves “pròpies guerres” i que és “inadmissible”.

Per al delegat del govern espanyol a Catalunya, el fet que el Govern tingui previst denunciar el jutge i la Guàrdia Civil que ahir van citar i interrogar el secretari general de Presidència, Joaquim Nin, és una “amenaça més” a les que “ens té acostumats” el Govern. Sense fer referència explícita a aquest alt càrrec, el dirigent del PP ho atribueix al “funcionament de la democràcia” en què els jutges fan requeriments per recollir més informació i la policia, ja sigui els Mossos, Guàrdia Civil o la policia estatal, ha dit, compleixen les seves ordres. I ha afegit que aquest tipus d’actuacions s’emmarquen en el “funcionament ordinari de l’estat de dret” que, al seu entendre, “no agrada a la Generalitat” a qui ha aconsellat que es replantegi el que està fent.

D’altra banda, ha afirmat que veu el govern de Puigdemont “molt nerviós” i que creu que “ha perdut el nord i el seny”. En aquest sentit, ha acusat l’executiu de voler “confondre l’opinió pública” i de convertir els catalans en “ostatges” de les seves guerres “internes” a qui “ja fa mesos que han donat l’esquena” per no ocupar-se del que necessita la ciutadania. Per Millo, el govern de Puigdemont “vol convertir Catalunya en un camp de batalla artificial” davant els problemes que té internament. Unes “pugnes”, ha precisat, entre “els propis partits que donen suport al Govern i que estan discutint i pugnant per liderar les futures eleccions autonòmiques; aquesta és l’autèntica realitat”, ha afegit.

Les bones dades d’ocupació

Millo ha aprofitat per valorar els bons resultats de l’Enquesta de la Població Activa (EPA) que s’han conegut aquest dijous. L’atur a Catalunya ha disminuït en 79.200 persones en relació amb el primer trimestre i la taxa d’aturats se situa en el 13,2%, la més baixa des del 2008. El delegat del govern espanyol a Catalunya ha assenyalat que aquests resultats són fruit del “full de ruta de la recuperació econòmica” que el govern de Rajoy està duent a terme. Una actuació, ha afegit, que es “contraposa” amb la del govern de Puigdemont que porta 19 mesos “perdent el temps amb altres coses”. Per altra banda, ha afirmat que aquestes dades permeten veure el “futur amb optimisme”.

Millo ha fet aquestes declaracions durant una visita a les millores que s’han fet a la comissaria de la policia estatal a Lloret de Mar (Selva) amb un cost d’uns 200.000 euros.