Més de 1.000 inscrits a la Fira de l’Ocupació Juvenil de la Cambra de Comerç de Reus

L’espai Llotja acollirà aquest dijous un certamen que s’ha convertit en una referència pels joves del #TerritoriCambraReus que volen inserir-se al mercat laboral i per les empreses que busquen talent

Compte enrere per la cinquena edició de la Fira de l’Ocupació Juvenil organitzada per la Cambra que es realitzarà aquest dijous, 20 d’octubre, a l’espai de la Llotja. A hores d’ara més d’un miler de joves ja han formalitzat la seva inscripció per participar en un esdeveniment que s’ha convertit en tot un referent per les empreses del territori a l’hora d’identificar talent jove per incorporar-lo a les seves organitzacions. Un any més l’espai disponible s’ha omplert amb un important gruix d’empreses representades atenent que hi prendran part entitats com la Unió de Botiguers de Reus o el Gremi d’Instal·ladors del Baix Camp que aglutinen, sota el seu paraigua, un nombre considerable d’empreses.

Cal destacar també la participació de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona que estableix, en la cerca de talent, una interessant col·laboració amb el Gremi de l’Hostaleria de la Vall d’Aran amb el propòsit d’oferir als joves la possibilitat d’inserir-se laboralment a les temporades d’estiu a les nostres comarques, i a les d’hivern a la Vall d’Aran. També cal destacar la presència, per primera vegada, de la Guàrdia Urbana de Reus que ha apostat per la fira per donar a conèixer el catàleg de places del cos i el perfil que cerquen amb el propòsit d’alimentar noves vocacions vinculades a la policia local.

Com ja va succeir en la darrera edició la fira comptarà amb la presència de les cinc oficines jove de l’àmbit territorial de la Cambra (Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta. Un fet que ha volgut subratllar, de manera ben especial, el President de la Cambra, Jordi Just, que considera que “aquesta presència ratifica la voluntat de la fira d’obrir-se a tota la seva realitat territorial. Les oficines comarcals són estratègiques per donar a conèixer una fira d’aquestes característiques. I en paral·lel la seva presència al certamen permet també establir sinergies amb la Cambra per donar a conèixer tot allò que, des de la corporació, podem fer per ajudar als joves del nostre àmbit territorial.”

Com és habitual la fira ofereix als jovers inscrits de participar en diverses activitats formatives que els poden ajudar a millorar les seves capacitats a l’hora de cercar feina. En concret s’oferiran els tallers “Claus per trobar feina” i “Quatre històries inspiradores per treballar l’actitud proactiva”. I duran tot el matí s’oferirà el Role playing d’entrevista de feina per obtenir estratègies a l’hora d’afrontar l’entrevista per optar a un lloc de treball.

Les inscripcions poden formalitzar-se a la pàgina web de la Cambra www.cambrareus.org on també es facilita tota la informació vinculada al certamen.