Mayka Navarro, Laura Fa, David Ramos i Gerard  Romero participen en una nova edició de l’Experiència  de Periodista 

En el marc del conveni de col·laboració entre el Col·legi de  Periodistes i Repsol

Els periodistes Mayka Navarro, Laura Fa, David Ramos i Gerard Romero participaran del 27 d’abril al 18 de maig a la catorzena edició del cicle de  conferències Experiència de Periodista, que organitza la Demarcació de  Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració de la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent

El cicle de conferències reinventa enguany el seu format. D’una banda, es  trasllada a la Sala Zero de Tarragona (C. Sant Magí, 12), propiciant un ambient  relaxat entre públic i convidat. En aquest sentit, s’ha dissenyat un set més  intimista, que recorda més a un latenight que no pas a una conferència formal. 

D’altra banda, l’Experiència de Periodista modifica el calendari habitual per  traslladar-se als dijous a les 20 hores, en un horari afterwork que pretén ser punt  de trobada de periodistes, estudiants de Periodisme i públic en general. 

La periodista especialitzada en successos i crònica policial Mayka Navarro inaugurarà el cicle el 27 d’abril; el següent dijous, 4 de maig, serà el torn de la  periodista de crònica del cor Laura Fa; l’11 d’abril hi participarà el fotoperiodista  de Getty Images, David Ramos; i el punt i final del cicle el posarà, el 18 de maig, l’streamer i periodista esportiu Gerard Romero

L’objectiu del cicle de conferències és que reconeguts periodistes ens acostin la  seva trajectòria i ens aportin la seva visió sobre un sector en constant  transformació, com és el del periodisme i la comunicació. 

El cicle Experiència de Periodista es du a terme des de l’any 2009 i només es va haver d’interrompre el 2021 a causa de la pandèmia. Ha comptat amb la  participació de Xavier Graset, Josep Capella, Ferran Espasa, Josep M. Martí,  Pilar Aymerich, Joan Salvat, Milagros Pérez Oliva, Jordi Basté, Pepe Baeza,  Josep Cuní, Rosa M. Calaf, Xevi Xirgu, Llibert Teixidó, Màrius Serra, Carles 

Capdevila, Rafael López-Monné, Raquel Sans, Antoni Coll, Ramon Besa, Fàtima  Llambrich, Antoni Bassas, Josep Martí Gómez, Sergi Vicente, Cristina Puig,  Xavier Aldekoa, Toni Clapés, Ramón Lobo, Joaquín Luna, Yolanda López, Ernesto Ekaizer, Mònica Terribas, Victor Amela, Esther Vera, Joel Mestre, Jordi  Borràs, Patrícia Plaja, Jordi Baró, Joan M. Pou, Laura Rosel, Ricard  Torquemada, Carlos Enrique Bayo, Emilio Morenatti, Danae Boronat, Anna  Surinyach, Txell Feixas, Toni Orensanz, Anna Punsí, Sandra Balsells i Manel  Alias. 

Les conferències es duran a terme a les 20.00 hores a la Sala Zero de Tarragona  (C. Sant Magí, 12). L’entrada és lliure fins a completar l’aforament

Reedició del conveni entre el Col·legi i Repsol 

L’activitat s’emmarca en l’acord de col·laboració entre la Demarcació de  Tarragona del Col·legi de Periodistes i Repsol, consistent en diferents accions  de comunicació d’interès pels periodistes i la societat en general, així com  d’altres més específicament dirigides als col·legiats tarragonins. 

En aquest sentit, l’acord, iniciat l’any 2013, estableix el finançament per part de  Repsol de la catorzena edició de l’Experiència de Periodista, que inclou la  inserció de baners publicitaris a diversos mitjans i l’edició de material gràfic de  les conferències; l’organització d’una jornada de caràcter formatiu sobre temes  tècnics; el mecenatge de tres de les categories del Premi de Periodisme Mañé i  Flaquer, el suport econòmic a l’APP de convocatòries de premsa del Camp de  Tarragona, ConvoAPPTGN, i l’organització d’altres activitats d’interès periodístic. 

El president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Esteve  Giralt, i el director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho,  han oficialitzat avui la reedició, per onzè any consecutiu, d’aquest compromís de  col·laboració.

Dijous 27 d’abril de 2023. 20h. Sala Zero 

Mayka Navarro (Badalona, 1968). És periodista, i utilitza el verb ésser perquè el  seu ofici és la seva vida. Va aprendre a explicar històries a El Periódico de  Catalunya i, des de fa un temps, signa a les pàgines de La Vanguardia. Tant com  escriure, li agrada narrar l’actualitat en directe, i així ho fa a El Programa de Ana  Rosa de Telecinco i a Els Matins de TV3. També és a El Suplement de Catalunya  Ràdio. Està orgullosa d’haver crescut a Santa Coloma de Gramenet. 

Dijous 4 de maig de 2023. 20h. Sala Zero 

Laura Fa (Barcelona, 1974). Llicenciada en Història i Periodisme, està  especialitzada en premsa del cor. Durant 10 anys va estar a Arucitys, a 8TV.  Col·laboradora de programes de televisió, com Tot es mou (TV3), Obrim fil (TVE)  o Sálvame (Telecinco). A la ràdio, fa o ha fet crònica rosa a RAC1, RAC105,  Cadena SER i Catalunya Ràdio. Escriu a Lecturas. Acaba de publicar Els pecats  de la xona i tot allò que la Moreneta ens perdona (Rosa dels Vents). 

Dijous 11 de maig de 2023. 20h. Sala Zero 

David Ramos (Barcelona, 1977). Graduat en Fotografia i Comunicació. Va  iniciar-se a El Diari d’Andorra. El 2008, com a freelance, va començar a treballar  per a Associated Press i, més tard, per a Getty Images, agència on treballa en  l’actualitat com a cap de fotògrafs esportius. Ha cobert conflictes internacionals,  quatre olimpíades i tres mundials, entre d’altres. Ha estat guardonat amb premis  com el World Press Photo. L’any 2021 va ser finalista al Pulitzer. 

Dijous 18 de maig de 2023. 20h. Sala Zero 

Gerard Romero (Vilanova i la Geltrú, 1985) és un periodista esportiu català amb  més de 15 anys d’experiència en mitjans de comunicació catalans. Actualment,  és creador de contingut a Twitch, on segueix l’actualitat del Barça i altres  esdeveniments esportius. També és president del Jijantes FC, un equip de futbol  que competeix a la Kings League Infojobs. Acumula desenes de milers de  seguidors a les xarxes, arribant al milió de followers a Twitter.