Mas considera la solució del PDeCAT sobre Gordó “necessària però injusta”

Foto El Español

L’atribueix a l'”exemplaritat pública” que demana el moment polític actual, però alerta que debilita la “presumpció d’innocència”

ACN Barcelona .- L’expresident de la Generalitat i president del PDeCAT, Artur Mas, s’ha pronunciat per primera vegada sobre les conseqüències que ha tingut l’anunci de la investigació a Germà Gordó pel cas del 3% en una entrevista al digital ‘Elnacional.cat’. Gordó ha abandonat les files del PDeCAT i de Junts pel Sí, però no ha deixat l’escó del Parlament com li exigien ambdues formacions. Mas ha considerat que la decisió del partit que presideix va ser “tan necessària com injusta”. Mas ha recordat que el moment polític actual exigeix “exemplaritat pública”, i és en aquest sentit que considera que la decisió del PDeCAT va ser necessària. Alhora, però, recorda que Gordó defensa fermament la seva innocència, i considera que fer-lo plegar quan tot just s’ha obert la investigació és debilitar la presumpció d’aquest estat. És en aquest sentit que considera que la decisió va ser injusta.
Mas també ha defensat la decisió de Marta Pascal, que hores després que el partit pactés amb Gordó que deixaria la presidència de la Comissió de Justícia del Parlament li va demanar en un tuit de fer un pas al costat, perquè entén que el PDeCAT “neix com un partit nou, amb aquesta voluntat inequívoca de ser exemple públic en tot, i òbviament també des del punt de vista de les bones pràctiques”.

Pel que fa a la decisió de Gordó de mantenir l’escó, Mas ha afirmat que ho respecta. “Jo no jutjo la decisió de Gordó des d’un punt de vista personal i humà. Com el conec i sé que és una persona que es defensarà fins al final, perquè sempre ho ha fet, i que és capaç d’aguantar molta pressió, perquè sempre ho ha fet, puc arribar a entendre que a nivell personal i humà prengui les decisions que està prenent”.

També ha considerat que no va ser un error incloure Gordó a les llistes de Junts pel Sí i ha recordat que en aquell moment no hi havia cap investigació oberta contra l’exconseller de Justícia en la seva època com a president de la Generalitat. A més ha recordat que el tribunal que ara l’investiga havia decidit anteriorment no fer-ho i, en aquest sentit, ha afirmat que la “pressió social també afecta els tribunals, segurament”.

Finalment, sobre el fet que hagi tardat diversos dies a pronunciar-se sobre l’afer, Artur Mas ha assegurat que fins ara ningú li ho havia preguntat, i ha afegit: “Si hagués estat president de la Generalitat o un president executiu del partit, evidentment m’hauria pronunciat en poques hores, però jo no sóc ni president de la Generalitat, ni sóc un president executiu dins del partit, se’m pot informar, se’m pot consultar, però no sóc la persona que pren les decisions el dia a dia”.