L’aplicació d’intercanvi de guàrdies de l’ICAT, finalista al premi de digitalització

El premi de bones pràctiques digitals s'ha lliurat durant les VIII Jornades de Juntes de Govern de l'advocacia espanyola que es va celebrar la setmana passada a Bilbao. CEDIDA

La nova aplicació digital d’intercanvi de guàrdies de l’ICAT ha resultat finalista en el premi de bones pràctiques digitals que s’ha lliurat durant les VIII Jornades de Juntes de Govern de l’advocacia  espanyola que es va celebrar la setmana passada a Bilbao. L’aplicació de l’ICAT va ser una de les finalistes entre les  opcions que van presentar col·legis de l’advocacia de tot Espanya en una trobada en la que participen els 83 organismes territorials que apleguen a l’advocacia de l’Estat 

Aquesta aplicació de l’ICAT va entrar en funcionament a començaments del mes de juliol i ja ha superat amb èxit la fase  de posada a punt, amb una gran acceptació per part de les advocades i advocats del Torn d’Ofici i l’Assistència al Detingut  (TOAD), que són els seus destinataris.

El sistema agilitza molt l’intercanvi de guàrdies entre els professionals del dret, que fins ara es feia per via telefònica. L’aplicació, disponible a la intranet de l’ICAT, suposa un avenç en la digitalització  dels procediments interns, garanteix que el col·lectiu segueixi prestant aquesta important funció social de la justícia  gratuïta i permet avançar també en la conciliació familiar, ja que incrementa el volum de guàrdies que s’intercanvien  per incompatibilitats personals o familiars.  

El sistema s’emmarca en el procés de digitalització de serveis que és una de les prioritats de la Junta. La secretària de  l’ICAT, Susanna Duran, que va ser l’encarregada de presentar-lo a les Jornades de les Juntes de Govern, valora molt  positivament “el reconeixement que suposa aquesta nominació, que ens anima a seguir impulsant la transformació  digital del Col·legi en benefici dels col·legiats i de tots els usuaris dels nostres serveis”.