L’Ajuntament de Girona crea un decàleg de bones pràctiques turístiques

Membres del sindicat USTEC-STES aquest dijous 25 de maig de 2017 concentrats davant l'edifici de la Generalitat de Girona. (Horitzontal)

Les mesures entraran en funcionament cap a final d’any

L’Ajuntament de Girona va presentar ahir el decàleg de bones pràctiques turístiques que ha creat amb l’objectiu de compatibilitzar aquesta activitat econòmica i la vida ciutadana. El document, que es repartirà entre guies i a acompanyants de grups de visitants, inclou punts com el de garantir la circulació i el pas de vianants, evitar que es generin aglomeracions, protegir el patrimoni o no generar sorolls molests en la via pública, segons va detallar l’alcaldessa, Marta Madrenas.

Les mesures busquen ordenar els col·lectius de turistes, regular l’estacionament d’autocars i descongestionar els espais més populars amb la potenciació d’alternatives.

“El nostre objectiu és trobar l’equilibri entre veïns i visitants”, va indicar Madrenas, ja que, segons va dir, els residents al centre històric es queixen principalment de dificultat de pas en zones d’aglomeració de turistes i de l’ús d’altaveus per part dels guies.

Les solucions que s’estudien passen per aparcaments alternatius per als autocars o diversificar els punts d’entrada al Barri Vell.

La modificació de l’ordenança de civisme per regular les conductes dels grups de visitants a Girona i poder-los sancionar de manera més àgil és una mesura que es duria a terme a la fi d’any després del període informatiu sobre aquestes bones pràctiques.