L’ACA invertirà gairebé mig milió d’euros en cinc nous projectes de depuradores al Camp de Tarragona i l’Ebre

Es licita la redacció de les noves plantes de Riumar a Deltebre, Riba-roja d’Ebre, Vallmoll, el Sarral i el Pla de Santa Maria

ACN Barcelona .- L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha tret a licitació la redacció de cinc projectes constructius per millorar el sanejament de diverses localitats del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En concret, es destinaran més de 436.000 euros per impulsar noves plantes depuradores a la urbanització de Riumar, a Deltebre (Baix Ebre), a Vallmoll (Alt Camp), al Sarral (Conca de Barberà), a Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre), i també dur a terme millores de la planta del Pla de Santa Maria (Alt Camp). El termini per presentar ofertes acaba el 22 de juny i l’adjudicatari disposarà de 6 mesos per elaborar els projectes. Catalunya té actualment 514 depuradores en servei, que sanegen les aigües residuals de més del 97,1% de la població.
Les ofertes que es presentin a la licitació per la redacció dels nous projectes s’analitzaran seguint criteris d’eficiència econòmica, tècnica i mediambiental.

En el cas de projecte constructiu de la depuradora i col·lectors en alta de Riumar, a Deltebre (Baix Ebre), caldrà analitzar quina és la tipologia de depuradora més adequada per aquest municipi, tenint en compte que és una localitat que habitualment té poc més d’un centenar d’habitants però que en temporada estival es pot apropar al miler. A més, caldrà definir el millor punt per retornar les aigües al medi degudament depurades. La redacció de projecte té un pressupost de licitació de 75.066 euros.

El projecte per al sanejament de Vallmoll (Alt Camp), que té un pressupost de licitació de 63.000 euros, inclourà les obres dels col·lectors en alta i de la depuradora del municipi, mentre que el projecte per al sanejament del nucli del Sarral (Conca de Barberà), amb un pressupost de licitació de 70.000 euros, haurà de garantir una reducció correcta del nitrogen durant el seu procés de tractament.

Finalment, el projecte per dotar a Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre) del seu sistema de sanejament, amb un pressupost de 123.000 euros, inclourà la definició dels col·lectors en alta i el disseny d’una estació depuradora, amb capacitat per tractar 520 metres cúbics al dia, i dotada amb sistemes de reducció del fòsfor.

Ampliació de la depuradora del Pla de Santa Maria
Al Pla de Santa Maria (Alt Camp) el projecte és per ampliar la depuradora ja que la planta actual està en servei des de 1993 i disposa d’una línia de tractament de 375 metres cúbics al dia. El nou projecte contemplarà una línia addicional de tractament, la remodelació de diverses parts de l’actual planta i un increment del cabal total de tractament a 816 metres cúbics al dia. A més, el projecte haurà de preveure els treballs d’ampliació siguin compatibles amb el funcionament normal de la planta.