La campanya Respecta’m instal·larà un punt d’informació itinerant per Santa Tecla

Presentació Carpa Respecta'm - Punt Lila. Foto: Mauri.

La campanya Respecta’m tornarà a sortir al carrer per les festes de Santa Tecla.

 • Aquest any, a més de continuar amb les accions de Komando Nits Q i la difusió informativa mitjançant cartellera i altres elements, es comptarà amb La Carpa Respecta’m – Punt Lila com a mesura de prevenció i actuació contra les violències masclistes i LGTBI-fòbiques als espais d’oci i festius.

  La carpa “Respecta’m-Punt Lila”, vol ser l’espai de referència on s’informarà pedagògicament sobre la necessitat d’erradicar el masclisme i les violències sexuals, a més d’acompanyar a les possibles víctimes.Aquesta iniciativa vol fer visibles i denunciar les violències que tenen lloc en els espais públics sovint en context d’oci on la informalitat justifica la normalització d’actituds masclistes i LGTBI-fòbiques.

  El Punt Lila s’instal·larà a places i carrers de la ciutat amb dos objectius, per una banda oferir informació i sensibilització destinada a tota la població, i per altra, facilitar l’assessorament i/o acompanyament de qualsevol persona que visualitzi o pateixi una agressió masclista i/o LGTBI-fòbica, entenent per aquestes qualsevol forma de manifestació: assetjament, humiliacions, insults, etc.

  Aquesta carpa serà gestionada per dues persones, especialitzades en igualtat i gènere, que facilitaran informació sobre conductes sexistes, i en cas de necessitat i atenent al principi de confidencialitat i respecte, es facilitarà informació sobre el protocol a seguir per rebre atenció i com contactar amb la Guàrdia Urbana. La consellera de Polítiques d’Igualtat, Ana Santos, ha destacat la bona feina feta en els 3 anys en funcionament de la campanya i ha recordat que Tarragona va ser dels primers municipis a comptar amb una iniciativa d’aquest tipus. La consellera ha explicat que el principal objectiu de Respecta’m “és prevenir possibles conductes sexistes i LTGBI-fòbiques i que tota la ciutadania gaudeixi d’unes festes respectuoses, però també estem preparats per actuar si és necessari”.

  Les dates i localitzacions durant els actes de la Festa Major de Santa Tecla:

 • Divendres 14, de 22.00 a 02.00 hores a la plaça del Rei.
 • Dissabte 15, de 22.00 a 02.00 hores al Parc Saavedra.
 • Diumenge 16, de 21.30 a 01.30 hores a la plaça de la Font.
 • Dimecres 19, de 22.00 a 02.00 hores, dins el recinte de l’Anella Mediterrània.
 • Divendres 21, de 18.00 a 22.00 hores Plaça Verdaguer
 • Dissabte 22, de 22.00 a 02.00 hores al Parc Saavedra.