La cadena de supermercats rusa Mere arriba a l’Ebre

La cadena de supermercats Mere del grup rus Svetofor, segons informa Tarragona Empresarial, obrirà un establiment al Polígon de la Ravaleta de Roquetes, a tocar de l’Eix de l’Ebre a l’espai que durant molts anys va ocupar Cadena Llums. Es tracta d’un dels 100 locals que s’han proposat obrir durant els pròxims anys la cadena rusa per diferents llocs d’Espanya.

La cadena Mere, que molts la comparen a Lidl i Aldi, treballa amb poc personal, grans proveïdors i pot arribar a oferir preus per sota del 10% o 20% respecte als seus competidors. La seva estratègia de venda està basada en el «hard discount» (gran descompte), i no serà estrany veure un local amb passadissos estrets, on l’estètica que quedi en un segon terme.

Mere és la denominació comercial de l’operador rus de hard discount Svetofor, fundada en 2009 per a la seva expansió a Europa Occidental. Es tracta de supermercats de preus baixos en els quals els seus punts de venda no disposen de prestatgeries, taulells, ni dependents. Tot l’assortiment es comercialitza des de palets o caixes, en un concepte de venda conegut com ‘no-frills’ (‘sense floritures) el que suposa que els seus preus siguin més competitius que els de la competència directa, segons la cadena. La major part de l’assortiment correspon a productes d’alimentació, encara que també inclou oferta de basar i senar food.