Joves d’arreu de la Regio Mediterrania es reuneixen a Tarragona

El 1er Fòrum de Joves per a la Mediterrània tindrà lloc a Tarragona del 7 al 9 de juliol en el marc dels XVIII Jocs Mediterranis. Agruparà 45 líders joves mediterranis de 20 països

La Unió per la Mediterrània (UpM) i l’Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració de la Fundació Tarragona Mediterranean Smart Region i la Càtedra Smart de la Universitat Rovira i Virgil, organitzen conjuntament el primer Fòrum de Joves per a la Mediterrània, del 6-9 de juliol a Tarragona. Celebrat en el marc dels XVIII Jocs Mediterranis, el Fòrum reunirà 45 representants d’organitzacions dirigides per joves, plataformes i xarxes de 20 nacionalitats euromediterrànies per compartir el seu treball, talent i idees amb vistes a desenvolupar la cooperació regional i projectes dirigits per joves. Sis dels participants son de las comarques de Tarragona, estudiants i joves investigadors de la Universitat Rovira i Virgili. Les sessions de Tarragona tindran lloc al Teatret del Serrallo.

La sessió d’obertura oficial se celebrarà el 6 de juliol a la seu de la Unió per la Mediterrània (UpM), a Barcelona, amb la participació del secretari general designat de la UpM, Nasser Kamel; el president del Port de Tarragona, Josep Andreu i Figueras; la degana de la Universitat Rovira i Virgili, Mª José Figueras, el conseller comissionat dels Jocs Mediterranis 2018, Ciutat Intel·ligent i Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, i la consellera de Joventut i Cooperació a l’Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez.

El Fòrum pretén fomentar el diàleg intercultural entre les organitzacions juvenils de les dues ribes de la Mediterrània i crear espai per a la construcció de projectes regionals. Proporcionarà als participants un ampli coneixement sobre com desenvolupar un projecte de desenvolupament regional des de la seva concepció a la seva aplicació. En  cada sessió s’estimularà la reflexió col·lectiva i l’intercanvi de metodologies i bones pràctiques sobre la cooperació regional i el desenvolupament de projectes a la Mediterrània, posant èmfasi en la promoció de les relacions entre les organitzacions dirigides per joves i els agents de cooperació regional, com la Unió per la Mediterrània i alguns dels seus col·laboradors, promovent així la participació dels joves en una agenda regional orientada a l’acció.

Fomentant una visió comuna i gràcies també a l’intercanvi amb experts d’alt nivell de la regió, els joves líders debatran i presentaran idees de projecte que es puguin eventualment convertir en projectes de la Unió per la Mediterrània, dirigits per joves i que estiguin en consonància amb els actuals marcs de política euromediterrània i amb alguna de les prioritats de la Unió per la Mediterrània: el desenvolupament sostenible, la igualtat de gènere i l’ocupació dels joves.

“El Fòrum de Joves per a la Mediterrània serà una plataforma increïble per fomentar el tan necessari enfocament comú als problemes que afecten les nostres comunitats. El que motiva és que serà una oportunitat no sols per compartir les millors experiències, sinó també per planificar accions concretes sobre el terreny que finalment actuïn com a agents multiplicadors del canvi dins de les nostres comunitats locals”, diu Federica Giornano, representant del Foro Nacional de la Joventut italiana (Foro Nazionale dei Giovani).

Representant gairebé el 60% de la població total, el jovent constitueix un dels actius més importants per a l’estabilitat i el desenvolupament a la regió euromediterrània i té un paper important a l’hora d’energitzar el creixement, la reducció de la pobresa i el desenvolupament. La seva participació activa en la cooperació i el diàleg regional és essencial ja que són importants ambaixadors dels valors compartits que la UpM pretén promoure tant a les costes nord i sud de la Mediterrània.

Les organitzacions dirigides per joves que participen al Fòrum són:

–          Mediterranean Youth Climate Network (MYCN), Tunisia

–          Young Mediterranean Voices, Egipte

–          The Organising Bureau of European School Student Unions (OBESSU), Espanya

–          Youth Exchange and Study (YES) Alumni Network, Tunisia

–          Womenpreneur, Brussels, Bélgica

–          Forum Nazionale Giovani, Italia

–          Eyouth, Cairo, Egipte

–          Conselho Nacional da Juventude de Portugal

–          International Center for New Media / European Youth Award, Austria I Tunisia

–          Kunsill Nazzjonali Taz-Zghazagh, Malta

–          το δΙΚΤΥΟ_ Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης – The Network of Youth Engagement in Katerini, Grècia.

–          High Atlas Foudation, Marroc

–          WeYouth Organization, Tunisia

–          Min ila, Beirut, Líban

–          Water Heroes, Jordania

–          Office franco-allemand pour la Jeunesse // Deutsch-französisches Jugendwerk, Bélgica i Alemanya

–          Youth Commission for Diplomacy and Collaboration (YCDC), Turquia

–          Universidad Rovira i Virgili, Espanya