Jabil crearà fins a 80 llocs de treball amb l’ampliació de Plàstics Castellà i un nou centre d’innovació a l’Aldea

Amb una inversió propera als 8 milions d’euros s’ubica a les Terres de l’Ebre un nou hub d’investigació i recerca del sector de l’embalatge

ACN L’Aldea .- L’americana Jabil ha inaugurat aquest dimecres un nou centre tecnològic a l’Aldea (Baix Ebre) i l’ampliació (amb un 30% més de superfície) de la planta de producció de l’antiga companyia Plàstics Castellà, especialitzada en embalatge pel sector de l’alimentació. La inversió, propera als 8 milions d’euros, suposarà la creació de fins a 80 nous llocs de treball a mig termini i ubica a les Terres de l’Ebre un nou centre Blue Sky de recerca i investigació –similar al centre que Jabil té a San José, Califòrnia, als Estats Units-. Es tracta d’un centre tecnològic que serà l’estendard del hub que la multinacional ha volgut impulsar a Europa i que ofereix “innovació a velocitat digital”, com ha destacat el director general de Jabil Packaging Solutions, Erich Hock.
El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha estat l’encarregat d’inaugurar, aquest dimecres, les noves instal·lacions que l’americana Jabil, especialitzada en la producció de packaging per al sector de l’alimentació, ha impulsat a l’Aldea i Tortosa. Amb un centre d’innovació de disseny i fabricació d’embalatge de gairebé 6.000 metres quadrats i l’ampliació d’uns 2.000 metres quadrats de superfície a la planta de producció, Jabil preveu crear fins a 80 nous llocs a mig termini.

Baiget ha agraït a Jabil que “hagi escollit Catalunya i les Terres de l’Ebre per fer aquesta nova inversió”, i ha destacat que l’empresa americana hagi apostat per implicar-se en una economia catalana diversificada territorialment i sectorialment. El conseller ha volgut remarcar l’exemple d’indústria que representa la família Castellà en convertir d’empresa familiar en un referent del sector amb la seva col·laboració amb una multinacional líder mundial (al juliol de l’any 2015 Plàstics Castellà es va integrar al grup Jabil). “La generositat d’aquests empresaris, que van saber veure una oportunitat sabent que havien de fer renúncies i hi van apostar, és un exemple que haurem d’ensenyar a molta altra gent del nostre país. Heu garantir que no només hi hagi producció aquí sinó que hi hagi coneixement aquí a les Terres de l’Ebre”, ha apuntat Baiget.

En concret, les noves instal·lacions ubicades a l’Aldea són de 6.000 metres quadrats, i inclou el nou centre tecnològic, una nova planta de motlles i matrius i nous espais logístics. Actualment, els 3 espais ocupen 73 persones, bona part dels quals són enginyers. El centre tecnològic té l’objectiu de desenvolupar noves solucions i productes en el sector del plàstic per a tot el grup a nivell internacional, i suposarà la consolidació de les instal·lacions del Baix Ebre com el hub tecnològic on també “els joves talents del territori” es puguin desenvolupar professionalment”, com ha apuntat Leandre Aymerich, delegat del Jabil a les Terres de l’Ebre.

D’altra banda, a la planta de producció de Tortosa s’ha fet una ampliació d’una àrea d’injecció de plàstic de 2.000 metres quadrats, que preveu comptar amb treballadors quan estigui en ple rendiment.

La multinacional Jabil compta amb 180.000 treballadors a nivell internacional -500 dels quals a les instal·lacions de Tortosa i l’Aldea- i compta amb més de 100 seus, amb la central ubicada a Florida.