Irene Aragonès, nova presidenta de la Regional d’ERC al Camp de Tarragona

La militància d’Esquerra Republicana de Catalunya de la Federació Regional del Camp de Tarragona (que comprèn les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès) ha elegit nova presidència i nova permanent.

  • Irene Aragonès, actualment regidora i cap de llista a l’Ajuntament de Mont-roig, encapçala la nova Regional en substitució del diputat al Parlament de Catalunya Ferran Civit qui per motius professionals i personals ha decidit renunciar a la presidència.
Aquest dijous s’ha celebrat un Congrés Regional extraordinari a Torredembarra en què la militància ha donat suport, de manera majoritària, a l’única candidatura a  presidència i permanent regionals, amb la següent composició:
Presidència
Irene Aragonès i Gràcia (Regidora de Mont-roig del Camp)
1a Vicepresidència
Camí Mendoza Mercè (Alcaldessa de Cambrils)
2a Vicepresidència
Eduard Rovira Gual (Alcalde de Torredembarra)
Secretaria d’Organització
Jordi Salvador Duch (Tarragona)
Secretaria adjunta a Presidència i a Organització
Virgínia Martínez Torres (Salou)
Secretaria de Finances i Administració
Rosa Ma Abelló Borràs (Les Borges del Camp)
Secretaria d’Imatge i Comunicació
La presidència assumirà les funcions d’aquesta secretaria de forma provisional, fins que la persona responsable pugui afegir-se a la Permanent.
Secretaria de les Dones
Montserrat Flores Juanpere (Reus)
Secretaria de Política Municipal
Àngel Xifré Arroyo (Alcalde d’Almoster)
Secretaria d’Acció Política
Laura Castel Fort (Tarragona)
Secretaria de Representació
Josep Rufà Gràcia (La Selva del Camp)
Secretaria de l’Àrea Metropolitana i Nova Ciutadania
José Antonio del Castillo López (Tarragona)
Secretaria de Formació
Jordi Invernón Bengoechea (Alcover)
Vocalia adjunta a la Secretaria de l’Àrea Metropolitana i Nova Ciutadania
Josep Forasté Casas (Vila-seca)
Vocalia transversal
Dani Franquès Marsal (Altafulla)
En el seu discurs, la nova presidenta d’ERC al Camp de Tarragona, Aragonès, ha aprofitat per agrair la tasca del seu antecessor Ferran Civit, alhora que ha insistit en la situació “d’anormalitat” que viu el país, recordant la figura dels presos i les preses polítiques o exiliades”. Aragonès també ha volgut reivindicar el paper de les nostres comarques: “el Camp de Tarragona és un territori cabdal pel país i així ho defensarem com a segona àrea metropolitana”.
CV Irene Aragonès
Irene Aragonès és nascuda a Mont-roig del Camp, és Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat Rovira i Virgili i treballo de professora d’un Programa de Formació i Inserció dins del Pla de Transició al Treball, a Cambrils. Pertany a diverses entitats de Mont-roig, sòcia d’ACNUR, de Plataforma per a la Llengua, d’Òmnium Cultural, i de l’Assemblea Nacional Catalana, i és membre actiu de l’ANC Territorial a Mont-roig del Camp. Militant des de 2003 d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha format part de la secció local d’ERC a Mont-roig des de la seva creació l’any 2004 com a presidenta, càrrec que va ocupar fins al 2008. Des de llavors fins a l’octubre del 2015 ha estat vocal, i ara mateix, la portaveu municipal i la secretaria d’organització. Ha format part de diverses executives comarcals, fins que el febrer de 2011 fou elegida presidenta i reelegida el 2015. Des del 2011 és consellera nacional d’ERC en representació de la comarca. En la present legislatura és regidora a l’oposició i portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i Consellera al Consell Comarcal del Baix Camp, en representació a les comissions del Pla d’Actuacions Comarcal (PAC) i del Reglament de Règim Intern (RRI).