Inauguració del nou local dels Xiquets del Serrallo

L’alcalde Ballesteros esperona als Xiquets del Serrallo perquè el nou local sigui ‘l’epicentre cultural i social del Serrallo’

Redacció.- Amb un acte festiu i obert a tota la ciutadania, la colla ha culminat el trasllat de manera institucional al nou local de la colla castellera. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el subdelegat del Govern espanyol, Jordi Sierra; el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Òscar Peris; el president del Port, Josep Andreu i el president de la colla, Lluís Monfort, han inaugurat aquest migdia el nou local dels Xiquets del Serrallo ubicat al Moll de Costa, número 1.

Amb un acte festiu i obert a tota la ciutadania, la colla ha culminat el trasllat de manera institucional al nou local de la colla castellera. La Geganta del Serrallo i els Diables Voramar han volgut acompanyar a la colla serrallenca.

L’alcalde Ballesteros ha recordat que “jo encara no era alcalde i recordo una reunió i parlàvem de la necessitat de tenir un local nou. Ara, aquest espai, és una gran realitat. És un esforç col·lectiu on ha fet pinya tothom”. I ha afegit: “Aquest espai ha de ser l’epicentre de la vida associativa i un nus de xarxa fonamental pel barri. Estic segur que serà l’epicentre de la vida social i cultural del Serrallo”.

Per la seva part, el Subdelegat del Govern, Jordi Sierra, ha felicitat a tota la colla perquè “finalment teniu el local que us mereixeu la colla i la ciutat. Amb aquest espai heu fet possible que moltes institucions es poséssim d’acord per tenir aquest edifici. Enhorabona per fer-nos treballar conjuntament”. El Delegat del Govern, Òscar Peris, ha recordat que “és el primer acte que assisteixo on aporto des del govern una visió com a casteller”. Finalment, el president dels Xiquets del Serrallo, Lluís Monfort, ha recordat la travessa de la colla fins a arribar a aquí. “Encetem una nova manera de fer i d’enfocar el futur. Podíem fer-ho, calia fer-ho”, ha sentenciat.

El nou local

La Colla dels Xiquets del Serrallo s’hi va instal·lar al mes de març d’enguany, després d’un llarg camí per aconseguir aquest espai i com a culminació de la reivindicació, per part del mateix alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, l’any 2013, quan va fer un primer pas signant un acord amb la Subdelegació del Govern per començar a treballar-hi. A partir d’aquí es van anar desenvolupant les diferents fases. Pel que fa al projecte definitiu, en primer lloc s’ha adequat la planta baixa per a sala d’assaig i serveis per a la colla i s’ha retallat una part del forjat per tenir espai en vertical per aixecar els castells i que alhora serveixi com a espai de ventilació i il·luminació natural.