Gresol analitza el futur de sectors claus per a l’economia del territori

Jornada Gresol
Taula d‘Innovació i Transició Digital. CEDIDA

El fòrum econòmic líder a la Catalunya Nova va reunir destacats ponents, com l’economista Oriol Amat, el president de Grupo Barceló, Simón Pedro Barceló, el president de Fluidra Eloi Planes o la CEO de Fibracat Meritxell Bautista

La cloenda, que va anar a càrrec del secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Sergio Vázquez; va generar gran expectació  

Més de 200 persones no van voler deixar passar l’oportunitat d’assistir presencialment a les diferents conferències i taules de debat

Sota el lema ‘Impulsant l’economia’, Gresol va desgranar els reptes i oportunitats a la Catalunya Nova: la Vall de l’Hidrogen Verd i Cal·lípolis Next Generation, també va tractar sobre el creixement i consolidació de les empreses familiars, la innovació i transició digital o el Port de Tarragona com a hub logístic de Catalunya

La XX Jornada Gresol, celebrada al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona, va abordar, de la mà de prestigiosos ponents, el futur de sectors claus per a l’economia del territori. El fòrum econòmic líder a la Catalunya Nova, organitzat per la Fundació Gresol des de l’any 2001, va aportar llum sobre els reptes i oportunitats a la Catalunya Nova: com la Vall de l’Hidrogen Verd i Cal•lípolis Next Generation, també va tractar el creixement i consolidació de les empreses familiars, la innovació i transició digital o el Port de Tarragona com a hub logístic de Catalunya.

Sota el lema ‘Impulsant l’economia’, la trobada econòmica de referència a la demarcació de Tarragona, que enguany ha comptat amb l’estreta col·laboració de la Marina Port Tarraco, Business Pier, va posar l’accent en la necessitat d’impulsar i liderar la transició energètica des del sud del país, assolint l’objectiu de la neutralitat climàtica, juntament amb l’augment de la competitivitat empresarial i la millora del benestar de les persones. Així es va transmetre en la taula sobre “reptes i oportunitats a la Catalunya Nova: la Vall de l’Hidrogen Verd i Cal·lípolis Next Generation”.

La Jornada va començar amb l’acte d’inauguració, que va anar a càrrec del president de la Fundació Gresol, Emili Correig; el CEO d’Ocibar Marina Port Tarraco, Antonio Zaforteza; el president del Port de Tarragona, Josep M. Cruset; la rectora de la URV M. José Figueras; el conseller d’Educació, Ocupació, Desenvolupament Econòmic i Memòria Històrica l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño; el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Quim Nin i la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech.

Seguidament, va arribar un dels plats forts de la trobada com fou la intervenció del reputat catedràtic d’Economia Financera i rector de la UPF, Oriol Amat, qui va dissertar sobre ‘Transformació i lideratge en el món post-covid”.

Després de la pausa cafè, va arribar el moment d’escoltar la ponència sobre “Port de Tarragona, hub logístic de Catalunya”, a càrrec del President de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep M. Cruset.

Tot seguit, la taula d‘Innovació i Transició Digital’ integrada per la sòcia responsable de Consultoria de PwC a Catalunya, Sandra Prior; i Meritxell Bautista, cofundadora i CEO de Fibracat i presidenta de Fibracat TV, qui va fer una xerrada motivacional per a les dones i inspirada en la seva trajectòria professional. Aquestes intervencions va ser moderades pel director del Diari de Tarragona, Álex Saldaña.

A continuació va ser el torn de dos gran empresaris com Eloi Planes, president de Fluidra -empresa líder mundial en equipament de piscina i wellnessi- i el president de Grupo Barceló -una de les companyies turístiques més importants del món- Simón Pedro Barceló en la taula sobre “Empresa Familiar: reptes per al creixement i consolidació”, que va ser conduïda pel professor d’Empresa Familiar. Lecturer – IESE Business School, Alfonso Chiner. 

Després del còctel dinar de networking, a l’aire lliure i amb la magnífica panoràmica dels iots amarrats a la Marina Port Tarraco, es van reprendre les sessions amb la taula “Reptes i oportunitats a la Catalunya Nova: la Vall de l’Hidrogen Verd i Cal•lípolis Next Generation”, amb la participació de la rectora de la URV, M. José Figueras, el director executiu de Transformació Industrial i Economia Circular de Repsol, Juan Abascal i l’alcalde Vila-seca, Pere Segura. Tots ells moderats per Montse Adan, directora de Port Ciutat del Port de Tarragona.

Tot seguit, una de les conferències més peculiars va ser la del Coronel de l’Exèrcit de l’Aire en la Reserva, Carlos de Palma, qui també és pilot militar i té experiència en operacions a l’Afganistan. De Palma va fer un repàs de com està l’actualitat geopolítica en el món i les implicacions que aquesta situació pot generar.

Per a finalitzar amb aquest complet cartell de ponents, va ser el torn de l’esperada conferència de Clausura, amb la participació del secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern d’Espanya, Sergio Vázquez; qui va estar acompanyat pel president d’honor de la Fundació Gresol, Anton Pont. Vázquez va respondre les diferents qüestions plantejades pel president d’honor i que afecten el nostre territori, com el corredor del mediterrani, el trasnport de les mercaderies, el port de Tarragona i la situació de les autopistes, entre d’altres. Anton Pont va valorar molt positivament el nivell de totes les ponències i l’elevada participació d’assistents.

Entitats i empreses col·laboradores

La XX Jornada Gresol compta amb l’especial col·laboració d’entitats i empreses que fan possible la trobada, com són: Business Pier Port Tarraco, la Diputació de Tarragona, CaixaBank, Port de Tarragona, PwC, Carbonell Figueras, Ferrovial Construcción, Gicsa, Autolica Tarragona, Infinitum, Tecnol, Mémora, H10 i Clos Galena.

Gresol, el fòrum econòmic de la Catalunya Nova

La Fundació Gresol és un espai d’intercanvi d’idees, a més d’una excel·lent plataforma que reconeix l’esforç i el talent de destacades personalitats. Avui en dia, s’ha consolidat com un magnífic fòrum econòmic i de debat dels temes d’actualitat amb major incidència en el món econòmic, empresarial, polític i social. Agrupa més de 130 empresaris que representen les firmes més importants de la Catalunya Nova.

Sobre Port Tarraco i Business Pier

Port Tarraco és un port de referència per a superiots i gigaiots que naveguen pel Mediterrani. Disposa de 33 amarraments d’entre 45 i 165 metres i proporciona tots els serveis premium personalitzats i de màxima qualitat que requereixen aquest tipus d’embarcacions de luxe. La marina està gestionada per Ocibar, empresa mallorquina especialitzada des de fa més de 30 anys en la gestió de ports esportius, que compte, a més, amb dues marines a Balears, Port Adriano a Mallorca i Botafoc Eivissa.

Business Pier és un centre de negocis d’última generació situat a les instal·lacions de Port Tarraco. Disposa de 13.000m2 d’àrea empresarial distribuïts en 6 edificis amb espais per a empreses que van des dels 60 fins als 300m2 equipats amb les últimes tecnologies. En un entorn únic sobre la mar, alberga la seu d’importants companyies locals i multinacionals.