La Generalitat proposa una pla de millora de la qualitat i la sostenibilitat de les residències de gent gran

Bassa vol establir un calendari de reunions per signar un acord de voluntats conjunt per al darrer trimestre

ACN Barcelona .- El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies proposarà al sector un Pla de millora de la qualitat i la sostenibilitat de les residències de gent gran per afrontar els reptes a mig termini del sector. El Pla té com a objectiu revertir la situació creada durant els anys d’ajustament i contenció pressupostària. La consellera, Dolors Bassa, té previst establir en breu un calendari de reunions per signar un acord de voluntats conjunt per al darrer trimestre de l’any. Bassa ha destacat que s’han posat en marxa 1.600 noves places col·laboradores entre els mesos de novembre del 2016 i el febrer del 2017 amb una inversió de 34,6 milions d’euros. També, ha explicat que per primer cop s’ha augmentat la tarifa del mòdul de residència dels usuaris de Grau II en un 3,5%, el que ha suposat una inversió de 13,6 milions.

“Tothom ha de ser conscient que els problemes acumulats en aquests anys de crisi no poden solucionar-se de cop i volta, però estem treballant en la direcció correcta i durant aquest 2017 ja s’ha recuperat un 40% dels ajustaments produïts entre 2010 i 2016 i esperem que amb aquest Pla de millora continuem avançant plegats”, ha subratllat la consellera.

Pel que fa al Pla de millora, la consellera ha comentat que inclourà mesures tan a nivell qualitatiu com quantitatiu, com per exemple una taula de diàleg institucional per estudiar les despeses amb els principals operadors del sector, abordar els canvis amb una nova llei catalana d’atenció a la dependència i implantar l’agència de l’atenció centrada en la persona en les residències assistides per incloure els ajustos necessaris tan en la Cartera de serveis com en l’atenció mèdica que reben els residents.