La Generalitat acorda amb els sindicats majoritaris de la funció pública iniciar l’any vinent el retorn de la paga extra del 2013

També arriben a un acord per reduir la temporalitat de l’ocupació en l’Administració al 8% en tres anys

El Govern de la Generalitat i els sindicats majoritaris de la funció pública, UGT  i CCOO, han arribat avui a un acord en el marc de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública perquè els treballadors públics recuperin durant el 2018 un mínim d’un 10% de la paga extra que van deixar de percebre el 2013. L’acord també preveu continuar les negociacions per a la calendarització del retorn de la totalitat de les pagues del 2013 i del 2014.
Segons ha explicat la secretària d’Administració i Funció Pública, Ester Obach, “es tracta d’un acord molt positiu perquè avancem en el compromís del Govern de retornar als empleats públics aquesta paga que es va deixar de percebre en una conjuntura econòmica complicada”.
Cal recordar que la Generalitat va abonar als treballadors públics el passat mes de març el 34,42% de la paga extraordinària del 2012, una paga que es va començar a retornar el març del 2015 (24,04%) i el novembre del 2016 (20,77%). El percentatge restant, un 20,77% més, es farà efectiu també durant el 2018.
Pel que fa al retorn de les condicions laborals dels empleats públics, també s’ha acordat ampliar els supòsits d’incapacitat temporal amb la percepció del 100% de la retribució.
Reducció de la temporalitat
D’altra banda, el Govern i els representants sindicals també han acordat adoptar les mesures necessàries de reducció de temporalitat i d’estabilització de les plantilles amb l’objectiu de situar la taxa d’ocupació temporal en l’Administració de la Generalitat en un 8% en un període de tres anys. Aquest acord es desenvoluparà en els àmbits sectorials de negociació corresponents, un cop se n’hagin establert els criteris generals en el marc d’un grup de treball que es constituirà amb aquesta finalitat.
“L’acord permetrà millorar la prestació del servei públic a través de l’estabilització de les plantilles i la disminució de la temporalitat, que ha anat creixent després d’anys en què no ha estat possible fer ofertes d’ocupació pública”, ha assenyalat Ester Obach. “Alhora, farà possible el rejoveniment de les plantilles, així com la incorporació de nou talent, i donarà l’oportunitat de consolidar llocs que fa molt anys que estan ocupats de manera provisional”.
Durant la reunió de la Mesa, la secretària d’Administració i Funció Pública també ha reiterat als representats sindicals que el Govern no posarà en risc els treballadors públics amb la celebració del referèndum del proper 1 d’octubre. Obach ha recordat que aquest és un procés polític i que les responsabilitats les assumiran els polítics.