Festes de Sant Roc al Cos del Bou

Festes de Sant Roc 2017. Centenàries, tradicionals i populars

Actes programats 14 d’Agost:

18.30 h. Cercavila. El nostre seguici farà un recorregut pels carrers de la ciutat convidant a participar de les festes. Encapçalats pel Canó, hi prendran part els timbalers del Drac Petit de Sant Roc, el Maginet de les Timbales, els Negritos i Gegants Infantils, el Nano Caleto, els Nanos, els Gegants Vells de Tarragona i del Cós del Bou i els Grallers de Monnars.
Itinerari: Cós del Bou, plaça de la Font, Sant Fructuós (la Bocacalle), Rambla Vella, Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Rambla Vella, Portalet, plaça de la Font, Cós del Bou i baixada Peixateria.

19 h, al local de la Colla Jove. Pregó de les festes, pronunciat per Isabel Ortega Rion, poeta, professora i filla del recordat Bar Pepito. No cal dir gaire cosa sobre la influència que el Bar Pepito va tenir al nostre barri i a la ciutat, fins que l’enderroc de gran part de la baixada, per recuperar la capçalera del circ, el va fer desaparèixer. La Isabel segur que ens el recorda.

Tot seguit, Proclamació de la Pubilla i les seves Dames d’Honor. Conduït per Sílvia Petit, es farà l’acte de nomenament de la Pubilla de les festes Raquel Checa Piñar i les seves Dames d’Honor.

Acte d’homenatge a Joan Juncà i Albert, músic i compositor tarragoní molt arrelat al barri que havia viscut al número 12 del Cós del Bou. Entre moltes composicions, destaquem la sardana “La Festa de Sant Roc” que va dedicar al barri l’any 1981 i la sardana “Cós del Bou” que l’any 1994 va obsequiar també al seu carrer amb motiu del 150 aniversari de les festes.

Dins el mateix acte es nomenarà el Canoner d’Honor 2017, que serà pels Geganters dels Gegants del Cós del Bou i vells de Tarragona.

20 h. Còctel elaborat pel bàrman Eduard Boada. No ens podem perdre aquesta nova proposta del Boada en el nostre programa festiu.

En acabar, no dubteu a gaudir d’un bon sopar pels restaurants del barri mentre ens preparem per la revetlla.

24 h. Revetlla popular amb l’orquestra La Bruixa Express. Des de l’any 2006 aquest grup de Lleida anima les revetlles de les festes majors d’arreu del país. L’any passat van estar a la revetlla tarragonina de Sant Joan i, com ells mateixos diuen, toquen “Les cançons que et sonen, les cançons que t’agraden i les cançons que descobriràs.”