ERC-MES-MDC demana un pla de finançament per renovar la flota d’autobusos de l’EMT

Els republicans consideren que l’aportació promesa per Begoña Floria és insuficient

ERC-MES-MDC vol dotar d’un pla de finançament l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona per la renovació de la flota d’autobusos. El conseller republicà i membre del Consell d’Administració de l’EMT Jordi Fortuny, explica que ‘reclamem que es comprometi pressupostàriament, any a any, l’aportació necessària per part de l’ajuntament per renovar els vehicles més vells. Actualment l’EMT disposa de 65 vehicles dels quals 7 superen els 20 anys de servei i seran 53 els que aniran superant els 15 anys de servei durant els propers 4 anys’. Jordi Fortuny va estar present al consell d’administració de l’empresa d’aquest dijous i va anunciar que el seu grup sotmetrà aquesta proposta a votació al consell plenari de la setmana vinent mitjançant una moció.

Des d’ERC-MES-MDC consideren del tot insuficient l’aportació de poc més d’1 milió d’euros anuals que Begoña Floria, presidenta de l’EMT i portaveu de l’equip de govern, va anunciar en consell d’administració i demanen una previsió d’inversió que solucioni les mancances de l’EMT. ‘Qualsevol empresa necessita un pla de finançament per planificar i fer front a les seves necessitats reals. L’Ajuntament ha de fer números i comprometre les aportacions que garanteixin un servei de transport públic en condicions’, afirma Fortuny.

Els republicans destaquen que la renovació dels autobusos revertirà sens dubte en una millora de servei cap a l’usuari. ‘L’EMT compta amb més de 9 milions de viatgers cada any i les tarragonines i tarragonins mereixem uns autobusos moderns, confortables i accessibles’, conclou Jordi Fortuny.