Els nous projectes del polígon de Constantí sumen una inversió de 855 milions

Es preveu que generin 662 llocs de treball

El polígon de Constantí compta actualment amb 262 empreses instal·lades i es converteix en un referent a Catalunya

Els projectes empresarials futurs del polígon industrial de Constantí comportaran una inversió aproximada de 855 milions d’euros. Es preveu una inversió de 142 milions d’euros per any al municipi, i que generin un total de 662 nous llocs de treball de forma directa i uns altres 2.500 de manera indirecta.

Les inversions realitzades al polígon de Constantí després de la pandèmia de la Covid-19 sumen un total de nou projectes, una nova urbanització de 52 hectàrees de sòl i la construcció de 658 mil metres quadrats de superfície construïda en parcel·la. L’alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, ha expressat que “el nostre polígon és una peça territorial sense la qual no es pot planificar el territori” i ha afegit que “s’ha convertit en el referent per a implantacions industrials a Catalunya”.

Entre les inversions industrials i logístiques previstes des del 2021 fins al 2026 al polígon industrial destaquen la instal·lació de l’estació logística d’Amazon al polígon amb un centre de 30.000 metres quadrats i la creació de 90 llocs de treball directes i uns 200 indirectes, l’octubre de 2021. Projectada per l’any 2023, el projecte G-Park Constantí del grup GLP ha significat la compra de dos solars que sumen 35.000 metres quadrats de parcel·la per construir espais logístics per a llogar. Així mateix, per enguany també està prevista el funcionament de la nova plataforma logística dels grups Nuveen i Scanell Properties, amb 40.000 metres quadrats de superfície, i la planta de pretractament prevista per l’Agència Catalana de Residus en una parcel·la de 50.000 metres quadrats al mateix polígon de Constantí.

En últim lloc, cal esmentar que la plataforma de distribució pel sud d’Europa de LIDL, què una realitat cap al 2025-2026. Aquesta instal·lació al costat del Parc Comercial de les Gavarres, i en  terme de Constantí, suposarà una urbanització de 18,5 hectàrees, dins la qual la distribuïdora alemanya ocuparà 227.000 metres quadrats.

Inversions en sostenibilitat energética
Així mateix, també cal destacar altres inversions dirigides a la sostenibilitat energètica. Entre aquests, el de la Vall de l’Hidrogen. Una planta d’hidrogen verd entre els termes de Constantí i de la Pobla de Mafumet, que estarà enllestida cap al 2025 i que subministrarà energia renovable als dos polígons petroquímics. Per la seva banda, el Projecte Constantí 42, promoguda per IOSA Green Energy, es convertirà en una planta solar fotovoltaica al nord-est del polígon, a la zona del mas del Cabaler, amb prop de 18 hectàrees i una potència de 14,52 megawatts.

En el marc de la sostenibilitat, el polígon crearà una comunitat energètica aprofitant els sostres de les naus logístiques, en un projecte previst per a l’any 2026; i un parc solar a l’aeroport de Reus-Constantí previst per AENA amb 30.000 panells, dels quals bona part estaran al terme municipal.

Sobre el polígon de Constantí
El polígon industrial de Constantí s’ha convertit en els darrers anys en un gran actiu del municipi i del territori català. El polígon ocupa 481 hectàrees, de les quals en queden per ocupar 262, i 262 empreses s’hi han instal·lat, comptabilitzant més de 3.600 treballadors. Al Parc Comercial de Les Gavarres, el municipi disposa de 18,5 hectàrees per a la instal·lació de nous projectes logístics i empresarials.