El pla de retorn podria beneficiar a 4.000 joves tarragonins, segons el PSC

El pla compta, de sortida, amb un pressupost de 24 milions d’euros per aquest 2019.

El diputat del PSC al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, ha afirmat avui que el pla de retorn aprovat divendres pel Govern “podria beneficiar els prop de 4.000 joves de les comarques tarragonines que en aquests darrers anys d’executius del PP han hagut de marxar a l’estranger a guanyar-se la vida”

Segons ha explicat el diputat del PSC, “els socialistes volem posar als joves a l’avantguarda del canvi que representa un Govern de progrés, feminista i ecologista, i fer-los sortir de l’espiral d’atur, precarietat i passaport a què els van abocar els Governs de Rajoy a Madrid, i de Puigdemont i Torra a Barcelona. El canvi passa pels joves, així de clar.”

Cal recordar que el pla de retorn aprovat pel Govern inclou una cinquantena de mesures per facilitar el retorn de tots aquests joves (així com de les famílies) que van haver de marxar del país per raons econòmiques. El pla compta, de sortida, amb un pressupost de 24 milions d’euros per aquest 2019. Entre les mesures cal destacar l’increment de les beques d’investigació per aconseguir que els joves ben qualificats que van optar per anar a l’estranger puguin dur a terme els seus projectes vitals i laborals al nostre país, així com una bonificació de les quotes d’autònoms per als emigrants que vulguin tornar.

Segons ha detallat Joan Ruiz, “després d’anys de Governs de dretes a Madrid i Barcelona la realitat és que milers de joves de les nostres comarques van haver de marxar a l’estranger a la recerca d’un futur laboral i d’un salari mínimament digne. Així mateix, les taxes i matrícules universitàries han augmentat fins a un 70% mentre que els màsters i estudis de postgrau ho han fet un 200%. Quin jove es pot permetre pagar aquests increments si tenim en compte la realitat salarial que percep la gent jove?”

“Els pressupostos socials del Govern de Pedro Sánchez posaven el fil a l’agulla i tornaven a invertir en beques, ajudes a l’emancipació i accés al lloguer d’un habitatge per als joves però PP, ERC, Ciudadanos i PDeCAT van votar-hi en contra. Ara cal aprovar els pressupostos a les urnes a les eleccions del mes vinent.”

En aquest sentit, el diputat del PSC ha avançat que si Pedro Sánchez és reelegit president del Govern i compta amb majoria suficient per governar en aquest proper mandat convertirem les beques en un dret, derogarem la reforma laboral del PP, baixarem els preus de les taxes universitàries i de formació ocupacional (agradi o no agradi als senyors Casado i Torra) i donarem continuïtat a aquest pla de retorn per als milers de joves que han hagut de marxar per raons econòmiques.

“Un país sense joves i sense talent és un país sense futur. Aquesta és l’herència que ens ha deixat la dreta… però nosaltres, els i les socialistes, representem l’opció del futur i del progrés per a tots i totes. Per això interpel·lem directament al jovent per tal que vagi massivament a les urnes el proper 28 d’abril, el vostre present i futur estan en joc”, ha reblat.