El CatSalut assume la gestió i governança de l’Hospital de Reus

Es crearà una entitat de dret públic depenent de la Generalitat de Catalunya

L’acord entre el Departament de Salut, el Departament d’Economia i l’Ajuntament compta amb el vist-i-plau de totes les parts

El Servei Català de la Salut (CatSalut) i l’Ajuntament de Reus plantegen la creació d’un nou ens per tal de gestionar l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. La solució plantejada per a la gestió de l’hospital i les empreses del grup salut serà la d’una entitat de dret públic (EDP) que es formalitzarà en el segon semestre de 2019. Amb aquesta decisió, el CatSalut assumirà tota la gestió i governança dels centres. La nova entitat garantirà en el seu òrgan de governança amb la representació de persones d’institucions rellevants de Reus.

La solució es planteja per garantir a través del CatSalut els serveis assistencials que ofereix l’hospital a la població de Reus, el Baix Camp i el Camp de Tarragona. La nova empresa de dret públic assumirà tant l’activitat hospitalària com l’activitat d’atenció primària de Sagessa al territori.
La nova fórmula de gestió es materialitzarà després de realitzar una avaluació de les empreses que formen la societat anònima municipal (SAM) de Reus. Així mateix, el director del CatSalut, Adrià Comella, ha afirmat que s’eliminarà la causa de dissolució del 2017 i garanteix que l’hospital no entrarà en causa de dissolució per al 2018 ja que el possible dèficit es podrà corregir.
Per la seva part, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat que “avui arriba la necessària solució per a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus després d’una etapa complexa en què l’Ajuntament ha treballat intensament i amb dedicació”. Així mateix, Noemí Llauradó, presidenta de l’Hospital ha afirmat que “la proposta avui presentada és la solució òptima per garantir el futur de l’hospital i aquest tingui un paper de lideratge sanitari al Camp de Tarragona”.
Així mateix, Comella ha afirmat que pel que fa a l’Hospital de Móra d’Ebre, que actualment està gestionat per Gecohsa, també passarà a ser un hospital gestionat per part de la Generalitat i per tant tindrà autonomia i capacitat de gestió pròpia.