Detinguts dos homes per robar maquinària i cablejat en una empresa agroalimentària de Tivissa

Els Mossos detenen sis persones acusades de cometre cinc furts de cable telefònic a la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. Foto: CME

Els presumptes autors del robatori es van desplaçar des de Castelló d’Empúries

ACN Falset .- Els Mossos d’Esquadra van detenir, el passat 29 de juny, dos homes, de 48 i 54 anys, de nacionalitat romanesa i amb domicili a Castelló d’Empúries (Alt Empordà), com a presumptes autors d’un robatori amb força a l’interior d’una nau industrial de Tivissa (Ribera d’Ebre)- Els autors dels fets van forçar l’accés de l’entrada principal de la nau i van sostreure maquinària industrial, vàlvules i planxes d’inoxidable, tubs de coure i cablejat elèctric. Tot el material sostret tenia un valor de 6.000 euros. Els dos detinguts van ser interceptats quan viatjaven en un vehicle i el material sostret en un remolc, a la N-420, a l’alçada de Reus. Un tercer ocupant del cotxe va ser detingut al moment en motiu d’un requeriment judicial de recerca i detenció emès pel Jutjat Penal número 3 de Madrid. Els altres dos els van detenir més tard en comprovar que el material que portaven havia estat sostret a Tivissa.
Els dos presumptes lladres van ser detinguts a la N-420, a l’alçada de Reus, quan una patrulla dels Mossos va detenir el vehicle en què viatjaven, amb una tercera persona. Hi diuen un remolc lleuger carregat de material provinent d’algun tipus de desmantellament industrial. Els Mossos van comissar el material de manera temporal perquè cap dels tres homes va poder acreditar-ne la titularitat ni la procedència.

Un dels tres homes va ser detingut per una requeriment de recerca i captura de Madrid i hores més tard van detenir els altres dos després de confirmar que el material contingut al remolc provenia d’un robatori amb força dut a terme durant aquella mateixa nit en un magatzem d’una empresa agroalimentària de Tivissa.

Els dos detinguts, un d’ells amb tres antecedents per delictes contra el patrimoni, van passar el dia 30 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Falset, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.