Detingudes a Vila-seca tres persones que acabaven d’estafar una dona gran amb una variant de l’engany del ‘tocomotxo’

Agents dels Mossos de paisà van detectar els estafadors i van recuperar diners i joies sostrets a la víctima

ACN Vila-seca .- Els Mossos d’Esquadra van detenir, el passat dimecres, dos homes i una dona que acabaven de estafar una senyora d’edat avançada amb una variat de l’engany conegut com a ‘tocomotxo’. Els detinguts, amb edats compreses entre els 38 i els 53 anys i veïns de Reus i Vila-seca, van fer creure a la dona que aportant joies i diners com a aval, podria cobrar part d’un bitllet de loteria presumptament premiat. Una patrulla d’agents de paisà va tenir sospites que alguna cosa passada en percebre l’actitud nerviosa dels tres estafadors, que estaven en un carrer de La Pineda, a Vila-seca (Tarragonès). Mentre els identificaven, se’ls va apropar la víctima, que els va reconèixer i va explicar els fets a la policia. Els tres detinguts van passar dijous a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona, que en va decretar la llibertat amb càrrecs, per un delicte d’estafa.
Els fets es van produir el passat dimecres al migdia. Una patrulla dels Mossos d’Esquadra de paisà va observar l’actuació sospitosa de diverses persones davant d’una oficina bancària situada al carrer Pau Casals de Vila-seca. L’actitud de vigilància i nerviosisme dels dos homes i la dona van alertar els agents que, sospitant que alguna cosa passava, s’hi van apropar i es van identificar com a policies. Mentre els agents parlaven amb aquestes persones, una dona d’edat avançada els va requerir perquè possiblement havia estat víctima d’una estafa per part de les tres persones que es trobaven al lloc.

La víctima va explicar que feia poca estona, un dels dos homes se li havia apropat i li havia explicat que tenia problemes per cobrar un bitllet de loteria premiat. Seguidament es va acostar la dona, que havia escoltat la conversa, oferint la seva ajuda. Aquesta va trucar a una suposada administració de loteria on una tercera persona, còmplice de l’estafa, li va confirmar que el bitllet estava premiat, però que per tal de fer efectiu el pagament, el premiat necessitava de dos testimonis que aportessin un aval econòmic, i que aquests dos testimonis a posteriori serien gratificats amb part del premi.

La dona, que feia de ‘ganxo’, va oferir a la víctima que entre les dues aportessin l’aval econòmic necessari al propietari del bitllet, per tal de què pogués dur a terme el cobrament del premi. La senyora va anar al seu domicili on va recollir diners i joies per aportar-les com a aval i va lliurar la seva part econòmica pactada. Com a maniobra de distracció, la dona li va demanar que anés a una farmàcia propera per comprar-li un medicament, mentre ella acabava de tancar el tracte amb el propietari del bitllet premiat.

En tornar de la farmàcia, la víctima va veure que al lloc on havia deixat a la dona i al suposat home premiat, ja no hi havia ningú però al final del carrer va veure la policia i s’hi va atansar. En aquell moment els policies estaven identificant els presumptes estafadors, que van ser detinguts.