Deliranto reinterpreta ‘Carmen’ al seu nou menú gastronòmic

Pep Moreno a la nova cuina del Deliranto. CEDIDA

Nova proposta de l’equip de Pep Moreno per al restaurant Estrella Michelín de Salou

L’equip del restaurant Deliranto de Salou (una Estrella Michelín), amb el xef Pep Moreno al capdavant, ha presentat el nou menú degustació per a la temporada tardor-hivern, que es basa novament a ‘Carmen’, la protagonista de l’òpera de Bizet, un cant a la llibertat de la bella i passional cigarrera. Es tracta d’un guió gastronòmic que vol traslladar el comensal a un viatge de fantasia per tots els plats -26 degustacions al menú extens, i 19 a la versió reduïda-, amb la idea d’anar recreant alguns dels moments àlgids de la història de la bella gitana.

Com sempre, Pep Moreno ofereix una cuina d´experiències que va més enllà dels sabors. “A Deliranto expliquem històries, de manera que tots puguem viure durant unes hores el nostre propi conte, en aquest cas a través d’un menú gastronòmic que t’inspira les emocions i sentiments que transmet ‘Carmen’, la força de viure com ella vol i no com li manen els cànons, amb un protagonisme de la feminitat ben entesa i la força de la dona”.

En aquesta revisió de ‘Carmen’ de cara a la tardor-hivern canvia el 95% dels plats, amb alguns totalment nous i la reinterpretació d’altres en què es repeteixen ingredients. “Sempre deixem algun propi de cada estació; en aquest menú acaba per Nadal hi ha el caneló típic de l’àvia, a l’estiu sempre hi ha un ajoblanco o un gaspatxo,  ia la primavera no falten les verdures i hortalisses com a protagonistes”, explica el xef.

La nova cuina, reformada aquest 2023, torna a tenir el màxim protagonisme per fer més rica l’experiència gastronòmica dels clients, que comparteixen l’aperitiu amb els cuiners en aquest espai: “Sempre és important créixer i millorar, i nosaltres estem obsessionats amb la gent gaudeixi i ho recordi com una vivència molt especial”. El nou menú està disponible fins al proper 23 de desembre, data en què Deliranto tanca per vacances fins a l’1 de febrer.