La Costa Daurada registra un 4% més de pernoctacions al juliol

El sector turístic es mostra satisfet i confia sobrepassar el 90% d’ocupació a l’agost

ACN Tarragona .- Els responsables dels allotjaments del centre de la Costa Daurada es mostren satisfets amb els resultats obtinguts durant el mes de juliol, en què les pernoctacions han augmentat un 4% respecte al mateix mes de l’any 2016. En els municipis de Salou, Cambrils i Vila-seca, l’ocupació global entre hotels, càmpings i apartaments s’ha enfilat fins al 87,3%, dos punts més que l’any passat. Segons dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, l’increment en pernoctacions s’ha produït a causa d’un creixement del mercat nacional (5,76%), irlandès (23,7%), holandès (12,2%), alemany (31,4%), italià (177%) i rus (21,9%).

Pel que fa als diferents tipus d’allotjament, destaca l’increment del percentatge d’ocupació dels apartaments, que han assolit el 71,1% -2,7 punts més-, amb una mitjana de cinc nits d’estada.

Agost amb previsions optimistes

La previsió d’ocupació pel mes d’agost als establiments hotelers de Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda “és optimista i es podria arribar al 93%, percentatge que s’assolia l’any passat”, ha manifestat el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FETH), Eduard Farriol.

El sector del càmping s’espera arribar a una ocupació d’entre el 80 i el 85%, sobretot gràcies al mercat proximitat que es desplaça en caravana o autocaravana. En aquest sentit, segons Farriol “són importants els mercats francès i holandès, que han fet bones reserves”, per la qual cosa “creiem que podrem mantenir les ocupacions previstes”. Així mateix, “hi ha un guany en els mercats català i espanyol”.

Pel que fa al sector dels apartaments, “l’agost obtindrà també bons percentatges i es podria arribar al 90% o 95%, ratllant el ple tècnic”, ha afirmat el president de la FEHT. En aquest sector, han crescut els mercats irlandès, anglès i francès, mentre que el nacional es manté, amb una lleugera tendència a l’alça.