Una cinquantena de socorristes vetllaran aquest estiu per la seguretat als quinze quilòmetres de costa a Tarragona

Divendres s’inicia la temporada de platges que enguany reforça el repartiment de cendrers, fins a les 10.000 unitats

ACN Tarragona .– Un total de 48 socorristes vigilaran aquest estiu les platges del municipi de Tarragona. Aquest divendres comença la temporada de platges al litoral tarragoní, amb la vigilància per part dels equips de la Creu Roja i agents de la Guàrdia Urbana. El servei es mantindrà tot l’estiu -fins al 13 de setembre- als més de 15 quilòmetres de costa que hi ha al municipi. En el conjunt de la demarcació, Creu Roja va fer l’any passat més d’una quarantena de rescats. La campanya que impulsa l’Ajuntament de Tarragona enguany no presenta gaires novetats respecte les anteriors, si bé posa el focus en millorar la neteja de les platges i evitar les conductes incíviques. Així, es repartiran entre els banyistes fins a 10.000 cendrers -uns milers més que en passades campanyes- per evitar que es deixin burilles a la sorra. Una altra novetat serà la distribució de denúncies policials en format PDF als càmpings per a clients, víctimes d’un furt o robatori, perquè ja puguin omplir-la i agilitzar el tràmit mentre s’hi desplaça una patrulla.
“Els tríptics que deixaven per recollir denúncies els hem editat en format PDF, autoeditable- abans eren de paper-, i així el recepcionista del càmping pot agafar-li la denúncia fins que arriba la dotació de la Guàrdia Urbana, així millorem el nivell de qualitat, perquè el tríptic es recull més fàcil i més ràpid”, ha afirmat el sostinspector de la Guàrdia Urbana de Tarragona, Antoni Tost. Aquesta és la 9a campanya per a la plantilla policial, que destina quatre agents específicament per a la vigilància de les platges del municipi. La policia també vetllarà especialment la vigilància a les urbanitzacions per evitar robatoris, ja que “en aquesta època queden molt desprotegides”, segons Tost. També hi haurà agents de paisà per vigilar els punts on els robatoris són freqüents, com ara a l’interior de vehicles en els estacionaments.

Pel que fa a l’equip de 48 socorristes de Creu Roja, s’encarregaran del servei de salvament i socorrisme des de les 10 del matí a les 7 de la tarda, de dilluns a diumenge, a les platges del Miracle, Arrabassada, Capellans, Savinosa, Llarga, La Móra i Tamarit, on hi ha repartits sis llocs de socors i una desena de torres d’intervenció immediata. En el lloc de socors de la platja de l’Arrabassada s’ha habilitat una zona per persones amb mobilitat reduïda. Pel que fa als recursos materials, el servei compta amb tres motos d’aigua, quatre embarcacions semirígides de rescat, una ambulància bàsica, un vehicle de rescat 4×4 i diversos vehicles terrestres per al desplaçaments dels equips. “Volem acabar aquesta campanya sense cap incident”, ha afirmat la consellera de Sostenibilitat, Medi Ambient i Neteja Pública, Ivana Martínez.

Enguany a les platges també es renovaran totes les papeperes, que se substituiran per unes de noves, més resistents. Concretament s’han adquirit 250 papereres i 35 illes de recollida selectiva. Pel que fa al repartiment de cendrers, se’n faran arribar 7.500 als usuaris -es repartiran el 8 i 9 de juliol- i 2.500 a guinguetes de les platges, estancs i gasolineres. Tarragona té quatre platges amb el guardó de Bandera Blava. La platja Llarga va tornar-se a quedar sense la distinció. Malgrat tot, l’Ajuntament vol preservar-la com una de les “més naturals” del municipi. Així, dóna per resolta la polèmica per l’aparcament, amb la recuperació de més de setanta places. Pel que fa a la permanència d’un sol ‘xiringuito’, Martínez ha respost que no es poden concedir concessions si no es no renoven o no es compleixen els requisits.