Carburs Metàl·lics acostarà la Ciència a nens i joves aquest estiu en col·laboració amb Dani Jiménez Science Camps

Carburs Metàl·lics, companyia capdavantera en el sector de gasos industrials i medicinals a Espanya que forma part del Grup Air Products, ha subscrit un acord de col·laboració amb els Dani Jiménez Science Camps, que servirà per acostar la ciència a nens i joves i inspirar futures vocacions en els científics del futur.

L’objectiu principal de l’acord suposa que Carburs Metàl·lics atorga aquest any cinc beques per assistir gratuïtament als Dani Jiménez Science Camps entre els nens i joves de la Escola Mestre Morera de Ciutat Meridiana (Barcelona) que hagin presentat les millors idees o projectes científics segons els criteris de valoració indicats per l’organització (Originalitat i projecció; Coherència entre objectius, activitats i resultats; Descripció i planificació del projecte adequat; Respondre a les necessitats plantejades; Participació d’agents externs en el projecte). Així, el 15 de juny Carburs Metàl·lics va fer lliurament de les cinc beques que premien l’esforç i idees d’alumnes, donant-los els mitjans per participar en una experiència que els ajudi a desenvolupar la seva creativitat, curiositat i pensament científic, contribuint al seu creixement personal.

Els campaments, dirigits a nens i nenes de tota Espanya amb edats compreses entre els 8 i 14 anys, tindran lloc entre el 8 i el 14 de juliol i entre el 15 i el 21 de juliol en La Molina (Girona). Els campaments combinen activitats científiques, d’aventura i anglès el que fa d’ells una oportunitat única de passar uns dies molt especials per als interessats en les ciències.

En virtut de l’acord, Carburs Metàl·lics també assessorarà i cedirà, entre uns altres, diversos gasos per a la realització d’experiments científics. Carburs Metàl·lics s’uneix així a aquesta iniciativa que pretén fomentar futures vocacions en les ciències, i fa la seva marca present en les activitats dels Dani Jiménez Science Camps, amb els quals ja està col·laborant en diverses activitats. Carburs Metàl·lics vulgues també donar visibilitat als gasos industrials i medicinals que produeix i distribueix, que estan presents diàriament en la vida de tots i tenen un impacte visible en diversos camps malgrat ser imperceptibles per a la vista.

“La meva passió és la química i és emocionant haver tingut l’oportunitat de formar part del jurat d’aquestes beques i poder comprovar personalment la importància del paper dels docents en el foment de la creativitat, l’esforç i l’afany de superació entre tots els nens i joves que han pres part en aquest concurs d’idees. Vull reconèixer el valor de la EscolaMestre Morera per haver sabut promoure el pensament científic entre els seus alumnes i agrair a tots les grans idees de les quals ens han fet partícips”, ha comentat Marta Rodríguez, Enginyera Química i Directora de Màrqueting i Desenvolupament de Negoci de Carburs Metàl·lics.


“Creiem que la ciència i la innovació són el secret perquè el nostre món evolucioni d’una manera sostenible i positiva i confiem que aquest tipus d’iniciatives dirigides a nens i
joves serveixin per fomentar l’interès per les ciències i alimentin vocacions en aquest àmbit. Amb aquestes beques volem recompensar l’esforç, la inspiració i la motivació i animar a altres nens i joves a seguir treballant dur, com estan demostrant amb els projectes presentats. En la Indústria, estem esperant gent com ells, amb inquietuds i ganes d’aprendre, perquè ells són el nostre futur talent”, ha comentat Ahmed Hababou, Director General de Carburs Metàl·lics. “Col·laboracions com aquesta s’inscriuen dins de la nostra estratègia de sostenibilitat sota l’eix ‘Cuidar’, mitjançant el qual busquem fomentar la diversitat, la inclusió i donar suport a les comunitats locals”, ha conclòs Hababou.

“L’equip del Dani Jiménez Science Camp i jo personalment, agraïm moltíssim la col·laboració fonamental de Carburs Metàl·lics. Aquestes beques, ens permeten somiar i fer realitat
els somnis dels petits científics”, ha comentat Dani Jiménez, físic i divulgador científic.