Campanya de control per evitar cotxes aparcats a les parades d’autobús urbà

A partir de dilluns 5 de juny i fins al diumenge 11, la Guàrdia Urbana engega una campanya intensiva de control a les zones reservades per al transport públic urbà

Redacció.- Aquesta campanya s’allargarà de forma menys intensa durant les tres setmanes següents, finalitzant el 30 de juny. L’objectiu d’aquesta campanya és dissuadir a molts conductors del mal hàbit d’aparcar o estacionar en les parades d’autobús amb els seus vehicles privats i així garantir l’accessibilitat dels usuaris als vehicles del transport públic municipal, afavorint la fluïdesa del trànsit en disposar d’aquests espais reservats.

La consellera de Seguretat Ciutadana, Begoña Floria, ha recalcat que amb l’exusa de “només és un minut” o “aquí no molesta”, es generan problemes greus que afecten especialment a col•lectius molt vulnerables, com són la gent gran amb dificultats de moviment, les persones amb cadira de rodes o cadiretes de nadons o en general les persones amb dificultats de mobilitat. “Quan hi ha un cotxe mal aparcat a una parada de transport públic, l’autobús no es pot atansar fins a la vorera de forma correcta i els usuaris han de baixar com poden o cal esperar fins al que el vehicle marxi”. Per tant, tal com a explicat Floria, “aquest tipus de conductes incíviques afecten el mateix servei, ja que fa alentir el recorregut habitual dels autobusos. I generen situacions de tensió que alteren la convivència en l’espai urbà”.

La normativa que s’aplicarà als vehicles estacionats en aquesta zona és considerada una sanció greu i correspon a una multa de 200 €. Durant el 2017 (fins a finals de maig) ja s’han interposat 169 multes al respecte.