L’Hemeroteca fa una crida a les xarxes socials per explicar com vam viure la nit de l’atemptat d’Enpetrol ara fa 30 anys

Atentat d'ETA al rack d'Empetrol (12.06.1987), pol·ligon industrial Entrevies,Tarragona, Tarragonès, Tarragona

L’Ajuntament duu a terme aquesta campanya com a acció prèvia a la presentació d’un documental el proper 6 de juny

Ajuntament de Tarragona.- Per commemorar els trenta anys de l’atemptat d’ETA al rack d’Enpetrol, la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona ha coordinat l’elaboració d’un documental en què s’entrevisten set persones que van viure intensament i des de diferents perspectives aquella nit del 12 de juny del 1987. El documental, que es titula La nit que fugí el silenci, 12 de juny de 1987, ha estat produït i realitzat per Vera Llombart Sanjuan (alumna de Comunicació Audiovisual de la URV) i es presentarà el proper dia 6 de juny de 2017 a les 19 h a l’Antiga Audiència, acompanyat d’una taula de debat titulada La comunicació 30 anys després. Al debat hi intervindran Encarna Rodríguez, doctora en Comunicació de risc URV, Xavier Abelló, periodista i director de TAC 12, i Josep Bertran, cap de Comunicació de Repsol, i serà moderat per Jordi Betran, gestor cultural i la primera persona que va donar-ne la notícia per Tarragona Ràdio.

D’altra banda, de manera prèvia, la Biblioteca Hemeroteca Municipal ha llançat a través de les xarxes socials i per via electrònica una crida cap als ciutadans perquè expliquin els records que tenen d’aquella nit, com van reaccionar i què van fer. Així, doncs, d’una banda, les xarxes corporatives han creat un esdeveniment a Facebook (https://www.facebook.com/events/432230603815858/) en què tothom qui ho vulgui pot deixar testimoni de les seves vivències fins al 2 de juny i, d’una altra, per a aquells que no estiguin presents en aquesta xarxa, han difós el correu electrònic bhmt@tarragona.cat perquè es pugui utilitzar també com a canal per fer-hi arribar els relats.

Totes les històries que s’enviïn passaran a formar part del fons de la Biblioteca Hemeroteca Municipal per tal que quedin com a testimoni dels fets i serveixin per a futurs estudis i investigacions.