Arrenca el projecte del nou hospital de Viamed al barri de Ten Brinke

Render amb la recreació virtual del futur hospital de Viamed a Tarragona. CEDIDA

L’acte de la primera pedra tindrà lloc el proper dijous 12 de gener

La construcció es desenvoluparà  sota uns paràmetres de tecnologia, disseny i processos idíl·lics en matèria  d’innovació, sostenibilitat, eficiència energètica i seguretat del pacient 

El proper dijous, 12 de gener, arrenca el projecte del nou Hospital Viamed a Tarragona, que comptarà amb una extensió de 15.000 m² al barri de Ten Brinke, -proper a l’Anella Mediterrània, devant de Les Gavarres-, i els mitjans tecnològics més avançats. Les obres començaran durant la primera quinzena de gener i seran dutes a terme per OHLA seguint els estàndards més alts de sostenibilitat ambiental, estalvi energètic i innovació. 

El nou Hospital Viamed Tarragona comptarà amb 4 grans àrees on el pacient podrà trobar  tot tipus de serveis com ara una sala d’hemodinàmica d’última generació, urgències 24 hores  amb doble circuit adults/pediatria, gabinets assistencials i les principals especialitats  mèdiques i quirúrgiques. Una àrea d’hospitalització, amb 96 habitacions individuals, una  unitat de cures intensives amb box d’aïllats. Una unitat d’atenció ambulatòria composta pel  servei de diagnòstic per la imatge, hospital de dia quirúrgic. Un tercer bloc de suport i  serveis al pacient i al seu familiar com és una admissió centralitzada amb una unitat  específica d’atenció al pacient, cafeteria, botigues…  

Ferma aposta per la sostenibilitat i la innovació amb Sistemes de control intel·ligents  

L’eficiència energètica, la humanització, la cura del disseny pel que fa a la selecció de  materials i l’estètica respecte a la qualitat percebuda són els pilars fonamentals de  l’Hospital. Per això, es vetllarà per la minimització d’emissions de gasos efecte hivernacle i la màxima eficiència dels consums energètics.

Està demostrat que la llum natural influeix de manera visual, emocional i biològica sobre  l’estat anímic de les persones, generant efectes positius com la relaxació i el benestar en  funció de la brillantor, el color i la intensitat d’aquesta. Per això, s’ha volgut dissenyar un  entorn que contribueixi a equilibrar aquests efectes a la part interior de l’hospital  (habitacions, quiròfans, vestíbul, passadissos) perquè fins i tot els visitants puguin sentir  aquest clima de confiança i satisfacció, així com per la part exterior, amb una façana i uns  jardins enllumenats de manera que l’hospital es percebi amb una identitat única. 

Amb la construcció d’aquest nou hospital, Viamed Salud incrementa el seu compromís amb  Tarragona i amb tots els pacients tarragonins, desenvolupant un projecte hospitalari  completament innovador, totalment digital i paperless i amb una clara vocació universitària.  L’Hospital Viamed Tarragona constitueix una nova aposta assistencial a la regió i completarà  l’oferta actual que Viamed ja ofereix des de fa molts anys a la regió, amb l’Hospital Viamed  Monegal i el Centre Mèdic Viamed Tarragona. 

Sobre Viamed Salud 

Viamed Salud és un grup hospitalari que té per objectiu aportar a aquelles regions on  s’instal·la un valor afegit per a la seva població en matèria de salut i confort per al pacient.  Compta amb una nombrosa xarxa de centres per tot el país, integrada per nou hospitals  localitzats a Andalusia, Aragó, Catalunya, La Rioja, Múrcia i Madrid, diversos centres  ambulatoris de consultes externes i un centre sociosanitari. 

El grup es caracteritza per integrar professionals especialitzats per al tractament de les  diferents patologies, prioritzant el tracte humà i proper amb els pacients, per estar  modernament dotats a les seves instal·lacions hospitalàries, equipats amb l’última tecnologia  medico-quirúrgica, i per defensar una política de respecte i sostenibilitat mediambiental.