Arrenca el campus d’estiu extern del TGN Bàsquet: el Collell, una setmana plena de bàsquet i diversió

Quaranta jugadors i cinc monitors han sortit aquest matí des de la Plaça Imperial Tarraco de Tarragona cap a El Collell, una casa que es troba al municipi del Pla de l’Estany, prop de Banyoles

TGNBàsquet.- D’avui i fins diumenge, l’expedició del TGN Bàsquet realitzarà el Campus d’Estiu Extern, una activitat que ja s’havia fet en una anterior etapa però que feia anys que no es realitzava. «Estem molt contents de la resposta que hem tingut. Que hi hagi 40 nois i noies disposats a passar una setmana aprenent i millorant el seu bàsquet i divertint-se és molt important en tractar-se d’aquesta primera edició després d’anys de no fer-se», diu Albert del Rey, responsable del campus. A Del Rey l’acompanyaran 4 entrenadors més del club: Pau Robert, Lala López, Montse Martí i Anna Pocino.

«La idea és fer tres sessions de bàsquet al dia, però això no és un campus monotemàtic, tenim activitats no relacionades amb l’esport de la cistella per a fer-ho també més lúdic, el més important és que ells s’ho passin bé». Així, la primera sessió de bàsquet es farà ben d’hora al matí, abans d’esmorzar i es tractarà d’una sessió de tir per tal de començar a agafar ritme i escalfar. Aquesta sessió serà voluntària. Després d’esmorzar, els tècnics lila disposaran els jugadors en grups i faran una sessió d’un parell d’hores centrada en algun concepte basquetbolístic que canviarà diàriament: bot, joc per espais, defensa, passades, etc. «L’últim dia prepararem un treball específic. Durant la setmana cada jugador ens dirà què vol millorar del seu joc i en aquella última sessió matinal farem exercicis concrets per a poder treballar els aspectes que ens hauran comentat de forma individual», diu Del Rey.

Després de la primera sessió oficial de bàsquet del dia, piscina, dinar i migdiada. Aleshores es farà la primera de les activitats no relacionada exclusivament amb el bàsquet. «Volem que els nois i noies estiguin sempre actius i que facin altres coses a banda del bàsquet que, tot s’ha de dir, és , prioritari». A continuació hi haurà el berenar i tot seguit la segona sessió oficial de bàsquet. En acabar, dutxa i sopar. L’última activitat serà nocturna i pot anar des de fer un karaoke a un joc de nit, entre moltes altres coses. «S’ho passaran d’allò més bé abans d’anar a dormir»,

Albert del Rey està convençut que l’experiència d’enguany atreurà encara més jugadors el pròxim any: «Volem consolidar aquest campus extern, que sigui una cita ineludible de l’entitat com són els tornejos de Cambrils i Santa Tecla».