Primer esboç del tren-tramvia per la costa

Entorn de l`estació de Tarragona. ACTUAL

El futur tren-tramvia entre Cambrils i Tarragona tindrà 11 parades al llarg dels 18 quilòmetres de recorregut que aprofitaran la línia de costa desafectada per la posada en marxa del Corredor Mediterrani

Se n’ubicaran tres a Cambrils, més la de Vilafortuny. A Salou n’hi haurà tres més, juntament amb la de PortAventura i la comissaria de Mossos. A Tarragona el tren-tramvia pararà dues vegades. Aquestes són característiques tècniques que Ferrocarrils de la Generalitat ha donat a conèixer en la publicació del concurs per la licitació del servei de redacció de l’estudi informatiu.

La primera fase del tren-tramvia del Camp de Tarragona contempla un mínim d’onze parades entre Cambrils i Tarragona. El traçat es divideix en un primer tram tramviari de poc més de 8 quilòmetres entre Cambrils i Salou, mentre que continuaria des del Port Aventura fins a l’estació de Tarragona a través d’un tram ferroviari de 10,2 quilòmetres.

Nou parades estaran concentrades als termes de Cambrils i Salou: quatre a Cambrils incloent-hi la de Vilafortuny i tres al nucli urbà de Salou, a les quals cal sumar-hi la de PortAventura. També pararà a la comissaria dels Mossos de Vila-seca-Salou, al Serrallo i a l’estació de Tarragona.

En aquesta primera fase del projecte, es preveu que el traçat ressegueixi l’actual línia ferroviària. Al tram tramviaire, s’ajustarà la rasant per permetre una correcta integració urbana i es mantindrà l’ample ibèric per poder interoperar en trams ferroviaris. Entre Cambrils i PortAventura, la superestructura haurà d’adaptar-se al possible desmantellament de la infraestructura ferroviària actual parcial o total.

D’altra banda, també es manté la possibilitat d’implantar un ramal de connexió cap a Vila-seca per poder arribar també a Reus. Una possibilitat, la d’arribar ala capital del Baix Camp i, sobretot a l’aeroport, que veuen indispensable des de l’Ajuntament de Salou.

La convocatòria de la Generalitat pels serveis de redacció de l’estudi estarà oberta fins a l’octubre. El contracte preveu un import d’uns 125.000 euros i un termini de redacció de 5 mesos.