Uns 150 professionals analitzen a la URV la política social i laboral a Europa

Foto URV

El campus Catalunya acull els dies 1 i 2 de juny el XXVII Congrés de Dret del Treball i de la Seguretat Social

Redacció.- Advocats, magistrats i tècnics de l’administració social i laboral es reuneixen els dies 1 i 2 de juny a l’Aula Magna del campus Catalunya en el marc del XXVII Congrés de Dret del Treball i de la Seguretat Social. L’objectiu d’aquesta trobada és debatre sobre la situació actual del mercat de treball -fortament marcada per la crisi econòmica- i sobre els reptes als què s’enfronta el disseny de les polítiques d’ocupació tant a nivell comunitari com nacional.

El degà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, Antoni Pigrau, ha inaugurat el congrés juntament amb el Subsecretari d’Estat d’Ocupació, Pedro Llorente i el president de l’Associació Espanyola de Dret del Treball i de la Segureta Social, Jesús Cruz.

El congrès s’ha estructurat en quatre ponències i debats posteriors en què es fa una posta en comú de cada tema tractat. La primera d’elles aborda el concepte de flexiseguretat en el marc del Dret de la Unió Europea i la imparteix Vicente Martínez Abascal, qui ha estat Catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la URV. La segona la fa Magdalena Nogueira, Catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la Universitat Autònoma de Madrid, sobre “La Carta de Drets fonamentals de la Unió Europea: una lectura social de les seves disposicions generals”.

Jordi García, Catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UB, parla sobre el diàleg social i les relacions col·lectives en el Dret de la Unió Europea.

La darrera ponència és divendres, 2 de juny i gira entorn a la política social de la UE per als col·lectius socials desfavorits. La pronuncia Sofía Olarte, Catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de Granada.

El congrés es clausurarà amb una conferència impartida per Germán Barreiro, Catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de Lleó, i porta per títol “Trabajos, oficios y servicios. Una visión literaria del Derecho del Trabajo en la novela de don Quijote de la Mancha”.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa, clausurarà el congrés, que ha estat organitzat per l’Associació Espanyola de Dret del Treball i la Seguretat Social i l’àrea de Dret del Treball del Departament de Dret Públic de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV.