El ministre de Foment recorda que caldria convocar el Consell de Ministres

De la Serna admet que el laude no arribaria a temps per aturar l’inici de la vaga indefinida dels vigilants de seguretat

ACN Barcelona .- El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha admès aquest divendres a la tarda que el resultat del laude d’arbitratge obligatori per resoldre el conflicte laboral dels vigilants dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat no arribaria a temps per dilluns, de manera que no es podria aturar l’inici de la vaga indefinida. Tot i que De la Serna ha reiterat una crida als treballadors d’Eulen per a què facin una nova assemblea i acceptin la proposta de la Generalitat, ha admès que la via del laude s’activarà si no hi ha entesa. Si s’arriba a aquest extrem, però, el ministre ha recordat que primer caldria elaborar els corresponents informes jurídics i convocar el Consell de Ministres. “Esperem que els terminis siguin el més curts possibles però no han de coincidir en el temps amb la vaga de dilluns”, ha apuntat.
De la Serna ha matisat que el procediment del laude d’arbitratge obligatori és “paral•lel i independent” del dispositiu que l’estat espanyol ha posat en marxa per pal•liar els efectes de la vaga indefinida de dilluns. En aquest sentit, ha explicat que “una cosa és el laude i una altra és la vaga, que té establerts uns serveis mínims i hi ha una decisió política de fer un reforç addicional dels efectius de la guàrdia civil”.