La CUP exigeix a l’Ajuntament i a la Generalitat que retirin les acusacions contra Arran per l’atac a un bus turístic

Pla mig de la portaveu adjunta de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant. Imatge del 29 de novembre del 2016. (Horitzontal) 4640#Agencia ACN

La formació reclama explicacions a Interior sobre els desallotjaments als carrers Entença i Sugranyes

ACN Barcelona .- La CUP-CC i la CUP Capgirem Barcelona han exigit a l’Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya que retirin les acusacions contra Arran per l’atac a un bus turístic el 27 de juliol. A través d’un comunicat difós aquest divendres, la formació també els ha demanat “que deixin de valorar com a bé públic un dels instruments que contribueixen a fer possible que el turisme sigui la indústria extractiva de la ciutat i del país”. Paral·lelament els cupaires han reclamat explicacions al departament d’Interior i al consistori barceloní sobre els desallotjaments als carrers Entença i Sugranyes, el dimarts i dimecres d’aquesta setmana. Uns operatius policials que ha qualificat de “violents i desproporcionats”.
Els cupaires consideren que el desplegament policial pel desallotjament del bloc situat al número 151 del carrer Entença de Barcelona va ser “excessiu” i es va fer “una actuació totalment desproporcionada”. A més, afirmen que l’actuació dels Mossos va ser “violenta i va causar que dues persones haguessin de ser dutes a l’hospital en ambulància”. I denuncien que “la propietat de l’edifici té un acord de venda amb ‘Renda Corporación’ –Societat que gestiona edificis de lloguer regentada per personatges com Luís Conde i altres destacats empresaris vinculats al PP- pel 30 de novembre amb la condició que l’edifici estigui buit”. Per aquesta raó, la CUP demana a la conselleria d’Interior que doni explicacions públiques sobre la col·laboració amb empreses privades que es dediquen a desallotjar famílies que okupen habitatges” perquè no en tenen.

Pel que fa al desallotjament de l’edifici del número 9 del carrer Sugranyes, la CUP també ha criticat la violència i la desproporció amb la qual es va dur a terme. I ha criticat al consistori barceloní perquè “no va reallotjar les famílies com se li demanava”.

Per tot plegat, la formació també ha demanat explicacions a l’Ajuntament de Barcelona “sobre les actuacions policials de la Guàrdia Urbana i sobre els criteris tècnics dels inspectors d’habitatge que van visitar el lloc d’Entença 151″. A més, ha posat de manifest la necessitat de tirar endavant un instrument legislatiu sobre habitatge que garanteixi el dret a un habitatge digne per sobre de fons d’inversió i dinàmiques especulatives”. En aquesta línia, també ha demanat al consistori que “ampliï amb urgència el parc públic d’habitatge sense més dilacions”.

Segons la CUP, “la falta de legislació adequada per a garantir l’habitatge digne a Catalunya suposa un dels principals esculls a casa nostra per fer front a les dinàmiques especulatives i als models orientats” al turisme.