Forcadell convoca la Mesa del Parlament pel 16 d’agost

La presidenta de la cambra cita els membres de l’òrgan pel cinquè període de sessions parlamentari, que per primera vegada s’inicia abans de l’1 de setembre

ACN Barcelona .– La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha convocat la Mesa de la cambra pel dimecres 16 d’agost. Amb aquesta reunió s’inaugurarà el cinquè període de sessions i s’aplicarà, per primera vegada, la nova redacció de l’article 77.1 del reglament del Parlament, inclòs en la reforma aprovada per JxSí i la CUP el 26 de juliol, i que apunta que la cambra “es reuneix anualment en dos períodes ordinaris de sessions, del 16 d’agost al 31 de desembre i del 15 de gener al 31 de juliol”. Així doncs, és la primera vegada que aquest període de sessions s’inicia abans de l’1 de setembre. Els dos grups independentistes van consensuar l’habilitació de la segona quinzena d’agost per avançar la tramitació de les lleis de la desconnexió.
període parlamentari que comença la setmana vinent i acaba el desembre, la Mesa i la Junta de Portaveus van fixar un calendari de plens que inclou 7 sessions, la primera el 6 i 7 de setembre. El segon ple tindria lloc els dies 20 i 21 de setembre -teòricament en plena campanya pel referèndum-, i el tercer ple seria els dies 4 i 5, ja després de la votació de l’1-O. Cal recordar que la llei del referèndum ja està registrada al Parlament –ho van fer JxSí i la CUP el 31 de juliol per la via d’urgència extraordinària- i que, per tant, està pendent d’admissió a tràmit per part de la Mesa. Es preveu que l’òrgan parlamentari la tramiti el mateix 16 d’agost.

Comissions convocades

Per altra banda, les primeres comissions convocades són dues sessions de la Comissió d’Investigació sobre l’Operació Catalunya, per als dies 28 i 29 d’agost, i que servirien per a concloure-la. També s’ha convocat per al 31 d’agost la Ponència encarregada del Projecte de llei de ports i transports en aigües marítimes i continentals.