La fiscalia de Tarragona ha obert una trentena d’investigacions per l’1-O

Fins ara només s’han citat sis alcaldes del territori a declarar, però se’n citaran més en els pròxims dies

Redacció.- La fiscalia de Tarragona ha obert en els darrers dies una trentena de diligències d’investigació pel referèndum de l’1 d’octubre. Segons han confirmat fonts del ministeri fiscal a l’ACN, aquí s’inclouen els procediments oberts contra els sis alcaldes de la demarcació que ja han estat citats a declarar -Reus, Torredembarra, Amposta, Deltebre, la Ràpita i Cunit-.

Precisament, l’alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras, serà la darrera en comparèixer, aquest dimecres al matí a la fiscalia de Tarragona. Les mateixes fonts han assenyalat que la resta d’alcaldes s’aniran citant en els propers dies. Al mateix temps, el ministeri públic ha requerit per fax a aquests sis alcaldes que lliurin els decrets aprovats pels seus respectius consistoris en relació a la cessió de locals municipals per a la votació, o sobre qualsevol col·laboració i participació en l’1 d’octubre.

La resta de diligències incoades per la fiscalia de Tarragona corresponen als atestats realitzats per diversos cossos policials -entre els quals les policies locals-, seguint l’ordre de fiscalia en relació a l’1 d’octubre. Entre aquests hi ha un informe lliurat per la policia espanyola sobre l’acte unitari de partits i entitats sobiranistes que va tenir lloc a la Tarraco Arena Plaça (TAP) el 14 de setembre.També consten diligències relatives al decomís de diversos materials -cartells, pancartes i estris, entre d’altres- i a les identificacions realitzades a la via pública en diversos municipis de la demarcació de Tarragona. Segons la fiscalia, no s’han produït detencions per aquests fets. El ministeri fiscal anirà obrint més diligències a mesura que els cossos policials vagin lliurant nous atestats.