El precinte de col·legis l’1-O, principal preocupació

Precinte policial a l'escena del crim. Al fons, el contenidor on s'ha trobat el nadó mort, el 16 de desembre a Santa Coloma de Gramenet. (Horitzontal)

Fiscalia ordena precintar els col·legis electorals l’1-O, i rep crítiques de diversos grups

Redacció.- L’última ordre de la Fiscalia no ha estat exempta de polèmica, com és habitual. En aquesta ocasió, a més de la polèmica, ha suscitat preocupació. L’ordre, que obliga els cossos policials a precintar els col·legis electorals l’1-O, ha suscitat les crítiques de diferents grups.

Els primers a mostrar la seva “preocupació” han estat els mateixos Mossos d’Esquadra. Consideren que el compliment d’aquest ordre pot comportar problemes d’ordre públic. Les mateixes fonts recorden que sempre han donat compliment a les instruccions de la Fiscalia, però es pregunten com fer-ho en aquest cas sense que hi hagi desordres públics. Aquest mateix dimarts a la tarda, després de rebre la instrucció, els màxims comandaments del cos han mantingut una reunió per analitzar la instrucció. Des de la cúpula policial es pregunten com donar compliment a aquesta ordre sense ser partícips d’un problema d’ordre públic.

En la misma línea se ha manifestado el consejero de Interior Forn, que ha havisat aquest dimarts al vespre que l’ordre de la Fiscalia que precintar col·legis electorals durant l’1-O respon a la “voluntat que aquí es produeixin actes violents”. “Qualsevol actuació policial ha d’anar orientada a no crear més problemes sinó a solucionar problemes”, ha assenyalat el conseller en declaracions als mitjans des de Banyoles, on ha participat en un acte de campanya. La instrucció de la Fiscalia ordena que els col·legis electorals es precintin des d’abans de dissabte fins al diumenge a les nou del vespre.
 

“DELIRI REPRESSIU”, segons la CUP

 
Per la seva banda, David Fernández, exdiputat de la CUP, ha titllat la mesura de “delirio represivo”: “És tècnicament inexecutable però a part, és que el farem inaplicable amb els nostres cossos que en aquests moments són les nostres urnes”, ha afirmat en un acte polític a la plaça dels Carros de Tarragona. “És franquista o plenament neofranquista tractar els conflictes socials i polítics com un problema d’ordre públic; tractar la ciutadania com un enemic interior a controlar i sotmetre”, ha afegit l’exdiputat de l’esquerra anticapitalista.