Una vident robava les dades personal als seus clients

Detinguda al Bages una vident per usar dades personals dels seus clients a fi de comprar robots de cuina al seu càrrec que després revenia per 900 euros

 Va adquirir set robots valorats en uns 1.200 euros cadascun a diferents comercials utilitzant la documentació personal dels seus clients

 Venia aquests productes a través d’una aplicació mòbil de compravenda 

 Fins al moment s’han localitzat sis víctimes a les quals ha estafat 8.400 euros i no es descarta que hi pugui haver més persones afectades

Mossos.- Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria del Bages (Manresa) van detenir el dia 23 de maig una dona, de 52 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Sant Joan de Vilatorrada, com a presumpta autora de set delictes de falsificació documental i un delicte continuat d’estafa.
Tot va començar quan a mitjans d’abril els mossos de Manresa van rebre la denúncia d’un ciutadà en què explicava que una financera li reclamava 2.400 euros per un préstec que ell no havia demanat per la compra de dos robots de cuina d’una marca coneguda valorats en 1.200 euros cadascun.
Davant d’aquests fets, els agents van iniciar una investigació en la qual van localitzar fins a cinc persones més que es trobaven en la mateixa situació i els arribaven deutes de financeres per la compra d’un o dos robots de cuina que ells no havien efectuat.
Després de moltes gestions, els agents van poder identificar l’autora dels fets i van concloure que s’aprofitava de la confiança de persones conegudes del seu entorn per tal d’aconseguir una foto dels seus DNI.
Un dels mètodes que utilitzava per a aconseguir aquestes fotos era treballant de vident. Demanava a la clientela una còpia del DNI pel davant i pel darrera a fi de començar a fer els treballs esotèrics. Li enviaven les imatges del document a través del telèfon mòbil.
Un cop disposava d’aquestes fotos, realitzava compres de robots de cuina falsificant els contractes. Contactava amb diferents venedores de l’empresa distribuïdora per tal de facilitar l’engany que en total està valorat en 8.400 euros.
Quan li arribava la compra, venia els productes a través d’una aplicació mòbil de compravenda per un valor de 900 euros i d’aquesta manera aconseguia uns guanys nets.
La investigació va culminar amb la detenció de l’autora dels fets el 23 de maig per set delictes de falsificació documental i un delicte continuat d’estafa.
La detinguda, que va passar a disposició del jutge en funcions de guàrdia de Manresa el dia següent, va quedar en llibertat amb càrrecs.
No es descarten que hi puguin haver més persones afectades.