La Universitat d’Estiu debat sobre les tendències de les smart cities

La Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de la URV, en col·laboració amb la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, ha realitzat aquest dijous una jornada de la Universitat d’Estiu dedicada a les Smart cities.

S’ha celebrat a la Sala de Graus del Campus Catalunya de la URV, a Tarragona, i hi han participat una trentena de persones.

La presentació l’ha realitzada el director de la càtedra, Santiago Castellà, mentre que la ponència inaugural ha anat a càrrec d’Alain Jordà, expert en desenvolupament local. Ha portat per títol “Cap a un desenvolupament urbà sostenible” i ha posat en valor la necessitat de les ciutats d’obrir-se a la ciutadania i de tenir un projecte de futur clar per, a partir d’aquí, articular les seves estratègies. Durant el matí també ha intervingut Xavier Izquierdo, especialista en polítiques d’innovació, que ha articulat el seu discurs sobre “Reenginyeria de processos de gestió en una ciutat intel·ligent”.

Finalment s’han dut a terme dues taules rodones. La primera ha estat “Estratègies de finançament i captació de recursos competitius”, moderada per Santiago Castellà, director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City, i en la qual també hi han participat Albert Sonrosal, expert en finançament europeu; i Jordi Brustenga, consultor europeu en RIS3. La darrera, que servirà per tancar la jornada, ha debatut el tema “Les ciutats intel·ligents al servei de les persones”. Ha estat moderada per Begoña Floría, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona; i ha comptat amb les aportacions de Lourdes Muñoz, consultora especialitzada en Big Data; Josep Maria Casellas, expert en participació; i Jordi Escolà, consultor en mobilitat sostenible.