Els turistes que s’allotgin al CRT de Vila-seca i Salou pagaran una taxa d’entre 2,5 i 5 euros

La tarifa per a hotels ubicats en zones de joc i apostes és més del doble que per als establiments a la resta de Catalunya

ACN Salou .- Els turistes que s’allotgin al Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou pagaran una taxa turística superior a la resta d’establiments de Catalunya. I és que el Govern té previst aplicar una tarifa especial a “les estades en els establiments que, dins un centre recreatiu turístic, estiguin situats a les àrees en què s’admeten activitats de joc i apostes”, tal com queda reflectit en la Llei d’acompanyament dels pressupostos d’aquest 2017. Així, la taxa turística al CRT anirà dels 2,5 euros (en el cas d’hotels de 3 estrelles o menys i altres establiments), passant pels 3,5 euros en els hotels de 4 estrelles i fins als 5 euros dels hotels de 5 estrelles i gran luxe. Aquestes tarifes suposen pagar més del doble que per allotjar-se en establiments de la mateixa categoria a la resta de Catalunya.

Tal com ja va avançar l’ACN, el Govern ja es plantejava l’any passat incrementar les tarifes de la taxa turística dels establiments ubicats al CRT i així ho ha fet. Així es desprèn de la Llei d’acompanyament dels pressupostos, la Llei 5/2017, del 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic de de creació i regulació de diversos impostos.

L’impost sobre estades en establiments turístics –conegut també com a taxa turística- preveu una tarifa de 0,45 euros per persona i per nit en hotels de 3 estrelles o menys i altres establiments ubicats fora de Barcelona (a la capital catalana és de 0,65). Al CRT, en canvi, els usuaris d’aquest tipus d’establiments pagaran 2,5 euros.

Pel que fa als hotels de 4 estrelles, la tarifa general a Barcelona és d’1,10 euros i a la resta de Catalunya, de 90 cèntims. Al CRT, serà de 3,5 euros. Per últim, els turistes que s’allotgen en hotels de 5 estrelles i gran luxe paguen a tot Catalunya 2,25 euros. Al CRT de Vila-seca i Salou, el preu de la taxa turística en aquests casos serà de 5 euros.

Segons es recull a la llei d’acompanyament, aquestes quotes són per persona i dia, amb un màxim de set dies per persona.

Taxa comparable a altres punts d’Europa
El secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, ha explicat aquest dijous que aquesta serà l’única zona de Catalunya que tindrà “una tarifa d’aquest nivell”, que considera que sí que està alineada amb les taxes turístiques que es paguen en altres punts d’Europa. “En un hotel de 4 estrelles de Brussel·les es paga 8 euros, a qualsevol ciutat d’Itàlia uns 5euros, Berlín i París estan en xifres similars”, ha comparat Salvadó després de la reunió del Consorci del CRT. “És una tarifa homologable a les principals destinacions turístiques d’Europa i el Centre Turístic Integrat (CTI) estarà en les principals destinacions turístiques d’Europa”, ha conclòs.