Una tortuga babaua ha aparegut morta aquesta setmana a la platja Llarga

Aquest dimecres 12 de juliol va arribar el cos mort d’una tortuga babaua a la platja Llarga de Tarragona.

L’animal va arribar prop de les 13 h al terç est de la platja, i els serveis de socorrisme van donar avís de la situació. El cos es trobava en estat de descomposició, ja que feia dies que estava morta i es desplaçava a la deriva.

Ràpidament es va activar el protocol existent per a aquests casos i des de la coordinació de la campanya de rescat de fauna marina de Tarragona es va contactar amb la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat de Catalunya, l’òrgan amb les competències de fauna marina a Catalunya. Al mateix temps es va activar la Xarxa de Voluntaris de Rescat de Fauna Marina de Tarragona per donar suport en les tasques de retirada del cos de l’animal.

Paral·lelament, els serveis de socorrisme de la platja van abalisar i acordonar la zona on es trobava la tortuga, per garantir que ningú no la toqués fins que arribessin els tècnics.

La Generalitat de Catalunya va activar els Agents Rurals perquè determinessin què es faria amb la tortuga morta. Els voluntaris van poder ajudar-los en la presa de mesures i altres dades que es recullen en aquests casos i, posteriorment, els serveis de neteja de la ciutat van procedir a gestionar el cos seguint les directrius pertinents.

L’Ajuntament de Tarragona va mantenir un contacte directe amb els tècnics de la Generalitat de Catalunya per procedir a una ràpida i efectiva gestió d’aquest cas. Cap persona no va prendre mal durant totes les tasques i la ciutadania va poder gaudir de la platja Llarga com ho havia estat fent fins al moment.

La consellera de Medi Ambient, Ivana Martínez, ha volgut destacar la coordinació de diferents estaments en l’actuació: “Des de l’Ajuntament volem agrair l’esforç i la tasca de tothom qui va participar en l’actuació, des dels serveis de socorrisme, passant per tècnics de la Generalitat i Agents Rurals i, especialment al voluntariat de la xarxa de rescat de fauna marina de Tarragona que es van desplaçar fins al lloc dels fets”. Martínez ha afegit: “El fet que fa unes setmanes es veiés una tortuga rondant pel litoral tarragoní i que ara hagi arribat un animal a la platja, malauradament mort, confirma que les tortugues estan a prop de la nostra costa i dona especial sentit a la Xarxa de Voluntaris de Rescat de Fauna Marina, impulsada per l’Ajuntament”.

Totes les persones que vulguin apuntar-se a la Xarxa de Voluntaris poden fer-ho enviant un correu electrònic a l’adreça següent: voluntarisfaunamarinatarragona@gmail.com.