Tornen a la normalitat la majoria de transports públics de Barcelona afectats per l’atemptat

El trànsit rodat es mantindrà tancat a la Plaça Catalunya almenys fins a la tarda

ACN Barcelona .- La majoria de transports públics afectats per l’atemptat tornen aquest divendres a la normalitat, amb excepció de les estacions de Catalunya, Liceu i Drassanes de les línies L1 i L3, que es mantindran tancades des de les nou del matí fins a la una del migdia, amb motiu del minut de silenci convocat per a les dotze. Tot i així, el servei de metro s’ha reprès aquest matí en les línies que ahir van patir afectacions i s’han reobert parades com Paral·lel, Sant Antoni i Universitat, que va tancar per motius de seguretat. El trànsit rodat es mantindrà tancat a Les Rambles, com a mínim, fins a la tarda, tot i que els vianants ja poden accedir-hi. Pel que fa el servei d’autobús, les línies V13 i 59 que no puguin circular per la Rambla aniran per Via Laietana i tampoc transiten pel costat de la Plaça Catalunya, cosa que obliga a traslladar temporalment la terminal de la línia 66 a la ronda Universitat.
Segons l’Ajuntament de Barcelona, en coordinació amb els serveis d’emergència de la Generalitat, avui també es mantindran tancats alguns equipaments públics que es troben dins del perímetre de seguretat que s’ha establert a l’entorn les Rambles, com el Palau de la Virreina, el Mercat de la Boqueria o el Centre Esportiu Municipal Frontón Colom. Aquests espais no obriran les instal•lacions avui a l’espera que s’aixequin les mesures decretades de seguretat.

A partir de les 12 del migdia, les xarxes de metro i autobusos de TMB s’aturaran un minut com a mostra de suport i solidaritat amb les víctimes i familiars de l’atemptat d’ahir a la Rambla de Barcelona. L’acte simbòlic de rebuig als fets i al terrorisme en general ha estat consensuat entre la direcció de l’empresa i els representants dels treballadors, i coincidirà amb l’acte institucional que se celebrarà a la plaça de Catalunya. A la mateixa hora també es faran concentracions silencioses d’un minut davant les portes dels centres de treball de TMB.