Sant Joan retorna al mercat

El foc, la música i els castells seran un any més els protagonistes de la celebració de Sant Joan a Tarragona.

Com a novetat d’enguany, s’amplia la programació i tal com explica la consellera de Festes, Begoña Floria, “Sant Joan arriba amb més força que mai i amb bones notícies, ja que recuperem la plaça Corsini després de dotze anys” i ha afegit “continuem aplicant el criteri que ja ha funcionat amb altres activitats culturals i hem obert la programació a les propostes de les entitats, així aquest any hi participen 15 entitats de la ciutat”.

Sant Joan aquest any començarà el 16 de juny amb els actes commemoratius del dia internacional de la música que organitza l’aMt i la desvetlla dels Ninots que recorrerà la Part Alta. Pel que fa al foc, el dia 23 de juny destaca l’arribada de la Flama del Canigó, amb la qual s’encendrà la foguera de Sant Joan, i també la Cercavila de Foc, que començarà a la plaça de la Mitja Lluna i acabarà a la plaça Corsini. En el marc de la celebració de la Nit de Sant Joan, hi haurà diverses revetlles a la ciutat. L’Associació de Veïns del Port celebrarà la festa a la plaça dels Carros, mentre que els Xiquets de Tarragona ho faran a la plaça dels Àngels. A les 00.30 h començarà la Revetlla de Sant Joan a la plaça Corsini amb l’orquestra Tremendos, que amenitzaran la festa amb un ampli repertori de versions. El 30 de juny, Torreforta acollirà una nova activitat de foc, el Correfoc infantil que començarà a la plaça de l’Església amb la participació del Ball de Diables infantil, el Drac Petit i el Bou Petit.

Com a propostes musicals, el 16 de juny se celebrarà el Concert Commemoratiu pel Dia Internacional de la Música, organitzat per l’Associació de Músics de Tarragona, amb un tribut a Bruce Springsteen ‘The Boss’. L’aMt també s’encarregarà del concert d’Obeses del 22 de juny, on presentaran el seu nou disc Fills de les estrelles. La Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT) oferirà el concert Banda i Esports el 17 de juny a Sant Pere i Sant Pau i el dia 20 hi haurà el Concert Mediterràniament, que comptarà amb les actuacions de Ramon Mirabet, Love of Lesbian i Buhos.

El torn dels castells serà el 24 de juny al vespre amb la tradicional diada castellera de Sant Joan, amb l’actuació de les colles locals: Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau.