Repsol reforça les activitats formatives de les Colles Castelleres

Javier Sancho i Joan Ibarra, en l'acte de signatura. CEDIDA

L’empresa aporta 12.000 euros a les colles castelleres

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i Repsol han ratificat el seu acord de col·laboració per onzè any consecutiu amb la signatura del conveni que les uneix des de 2012. Joan Ibarra, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), i Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, han mostrat la seva satisfacció per continuar treballant junts en el foment i la difusió del món casteller.

Aquest 2022, l’aportació de la companyia, que se situa en els 12.000 euros, servirà per finançar activitats formatives que desenvolupi la coordinadora, especialment aquelles que estiguin vinculades a la seguretat de les colles i dels castellers, com ara la Jornada de prevenció de lesions en el món casteller, que enguany ha celebrat la seva 26a edició a Cornellà i que, després d’una edició virtual a causa de la situació sanitària de 2021, ha recuperat la presencialitat. Es tracta d’una formació per als equips tècnics de les colles que aquesta vegada s’ha centrat en el tema de la canalla encarant un dels majors reptes de la represa.

També hi ha una Jornada d’equitat en el món casteller i cursos de suport vital bàsic. D’aquesta manera Repsol col·labora amb la CCCC tant en la formació interna, com en la difusió del món casteller i referma el seu compromís amb la cultura popular del seu entorn. Repsol es defineix com una companyia compromesa amb el que té al voltant i vol apropar el Complex Industrial a la societat i implicar-lo en el seu dia a dia. Mostra d’aquest interès són el patrocini del Concurs de Castells de Tarragona.