Repsol cedeix un motor d’altes prestacions a l’Institut Pere Martell

repsol pere martell
El motor serà utilitzat per a la formació i realització de pràctiques dels alumnes. CEDIDA

El motor de 1.330 cavalls de potència serà utilitzat per a la formació i realització de pràctiques dels alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d’Electromecànica de Vehicles Industrials

El Complex Industrial de Tarragona ha substituït aquest motor per una nova unitat amb una inversió superior als 250.000 €.

Repsol ha cedit a l’Institut Pere Martell un motor turbo dièsel marca SACM de 12 cilindres i 1.330 CV de potència (a 1.500 RPM). El motor serà utilitzat a les pràctiques dels alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d’Electromecànica de Vehicles Industrials. Aquest motor estava instal·lat a la planta de PEAD (Polietilè d’Alta Densitat) del Complex Industrial de Repsol a Tarragona i donava servei com a grup electrogen d’emergència, per garantir l’energia elèctrica en cas de manca de subministrament extern. Aquest motor ja no complia els estàndards de fiabilitat exigits a Repsol i s’ha substituït per una nova unitat amb una inversió de més de 250.000 €.

Els estudis postobligatoris d’Electromecànica de Vehicles Industrials capaciten l’alumnat per realitzar operacions de manteniment, muntatge d’accessoris i transformacions a les àrees de mecànica, hidràulica, pneumàtica i electricitat del sector d’automoció, amb l’orientació a vehicles industrials, ajustant-se a procediments i temps establerts, complint amb les especificacions de qualitat, seguretat i protecció ambiental.

El motor ha estat lliurat per Juan Lorenzo Boix, director de Fiabilitat i Manteniment de Repsol a Tarragona, Ángel Santamaria, gerent de Manteniment de Repsol Química, i Juan Beltran, cap d’Equips Dinàmics de Repsol Química. La recepció l’han fet el tutor del cicle formatiu, Carlos Jiménez; el cap d’estudis d’FP Empresa, Adolf Iglesias, i el director de l’Institut Pere Martell, Josep M. Pallarès, el qual ha manifestat el seu agraïment a l’empresa Repsol per la cessió del motor als alumnes del cicle d’Electromecànica de Vehicles Industrials.

Segons ha destacat: “Es tracta d’una maquinària d’un elevat cost, a la qual seria difícil que el nostre centre hi pogués accedir. En canvi, gràcies a la cessió per part de Repsol, els nostres estudiants podran realitzar pràctiques en un motor de grans dimensions que presenta un gran valor didàctic per la facilitat que els oferirà a l’hora d’identificar els elements i les parts que el constitueixen. De ben segur que amb aquest nou equipament els resultats acadèmics i l’assoliment de les competències professionals dels alumnes es veuran àmpliament millorades”.

Dades tècniques:

Tipus de motor: Turbo dièsel

Marca i model: SACM 175V12

Pes: 4.800 kg

Potència: 1.330 CV 1.500 RPM

Número de cilindres: V12