Rajoy assegura que només farà “el que permeti la llei” per impedir l’1-O

El president del govern espanyol diu que el referèndum “no té suport de ningú” a la comunitat internacional

ACN Barcelona .- El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dissabte que el referèndum anunciat per la Generalitat per a l’1-O “no té el suport de ningú a la comunitat internacional”. Rajoy ho ha dit en una roda de premsa a la cimera del G-20 a Hamburg. El cap de l’executiu espanyol ha reiterat que no autoritzarà el referèndum perquè “és absolutament il·legal” i ha demanat “una mica de sentit comú” en persones que “estan fent molt de mal” i generant “divisió” a Catalunya. Rajoy no ha concretat quines mesures té previst aplicar per impedir el referèndum però ha dit que no farà “res” que no li “permeti la llei”, a diferència –ha dit- del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
Rajoy s’ha referit a la reunió que va mantenir amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i ha confiat que “la sintonia es mantingui” i “l’acord general” sobre Catalunya pugui continuar en el futur. Tot i això, Rajoy no ha donat cap pista sobre les iniciatives que seguirà el seu govern per intentar impedir el referèndum. “No sóc capaç de fer qualsevol cosa, al contrari del que fa Puigdemont”, ha dit, i ha assegurat que el que faci serà el que li “permeti la llei” per garantir els interessos de “la majoria dels catalans” i l’interès general.

Rajoy ha insistit que l’autorització del referèndum no és de la seva competència i s’ha mostrat “absolutament en contra de liquidar el principi de sobirania nacional” i que “una part dels espanyols decideixin per tot el país”.

En resposta als periodistes ha demanat que el sentit comú “comenci a imperar en algunes persones que han fet molt de mal” i han creat “divisió” a Catalunya i han plantejat les coses d’una manera “impròpia d’una democràcia”, en referència a la llei de transitorietat i del referèndum.