Puigdemont assegura que Catalunya té talent per afrontar una nova revolució industrial

El president es fixa com a objectiu per al 2020 que el 25% del PIB provingui del sector secundari

ACN Campllong .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que Catalunya disposa de talent per afrontar una nova revolució industrial. El president ha remarcat que el país té un “potencial industrial indiscutible i irrenunciable” i l’atribueix al paper fonamental de les pimes, que representen el 99% del teixit industrial. Actualment, el 20% del PIB prové del sector secundari. Un objectiu que la Unió Europea es marca per al 2020. Puigdemont ha afirmat que Catalunya ha d’anar més enllà arribar al 25% en aquest horitzó. El cap de l’executiu ha assistit a la commemoració del centenari de l’empresa d’embotits la Selva, on ha centrat el seu discurs en termes econòmics i sense fer cap referència a la convocatòria del referèndum. La Selva factura 65 MEUR, té 300 treballadors i exporta el 20% de la producció, bàsicament a Europa.
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha visitat l’empresa La Selva –situada a Campllong- que enguany celebra 100 anys de vida. Puigdemont ha posat aquesta fàbrica com exemple de negoci que combina tradició i modernitat i que ha anat superant anys i generacions amb una aposta per la innovació i el coneixement.

En el seu discurs, el president s’ha centrat en valorar aspectes econòmics i no ha entrat en valoracions polítiques, tot i que feia poc més de tres hores que el Govern havia anunciat data i pregunta per al referèndum. El president ha reivindicat el potencial industrial de Catalunya. “Catalunya és un país amb un potencial industrial indiscutible i irrenunciable, tot i que de vegades quedi tapat amb d’altres activitats com el turisme”, ha manifestat.

Per això, ha posat sobre la taula que ja compleix els objectius marcats per la UE per al 2020: que el 20% del PIB provingui del sector industrial. Segons Puigdemont, Catalunya ja assoleix aquest nivell i, per això, creu que ha de fer un pas més. “Ja hi hem arribat però no ens quedarem aquí, volem créixer més i que el 25% del PIB provingui d’aquest sector”, ha afirmat.

Durant la intervenció, ha apuntat que el món està a les portes d’una nova revolució industrial on la base tecnològica, l’ús de les dades massives i el coneixement dels marcats marcaran la manera de fer negoci. En aquest context, defensa que Catalunya està ben posicionada per no quedar enrere.

“Catalunya té la possibilitat d’estar a la sala de comandament de la nova revolució industrial perquè la matèria primera aquest cop sí que la tenim i és el talent”, ha manifestat. Segons el president, aquest talent prové del “teixit genuí i impagable” de les pimes catalanes, que suposen el 99% del total del sector industrial.

100 anys fent embotits

La família Albertí va fundar l’any 1917 en aquest municipi una petita cansaladeria que, cent anys després, s’ha convertir en una empresa que ha apostat per la innovació, la diversificació i l’expansió. Actualment, compta amb un equip de més de 300 professionals i té una facturació anual de 65 MEUR. Distribueix a tot l’estat espanyol i exporta un 20% dels seus productes a destinacions europees.

La commemoració del centenari s’ha fet coincidir amb la inauguració de nous espais dedicats a la “memòria i al gust”. El director general de l’empresa, Xavier Albertí, ha explicat que s’ha recuperat l’antiga botiga i s’ha renovat de cap i de nou el museu. A més, s’ha creat una sala de tast. Tot plegat, ha dit, per “ajudar als visitants però també a nosaltres a conèixer-nos millor i a donar més valor al trajecte que anem fent”.

En l’acte de commemoració dels 100 anys hi ha assistit diverses personalitats, s’han descobert dues plaques i s’ha acabat amb una fotografia de grup amb la plantilla i les autoritats.