El PSOE de Pedro Sánchez retalla distàncies al PP i se situa a només quatre punts en intenció de vot

En Comú Podem i ERC es mantenen amb el 3,7% dels sufragis i el PDeCAT cau tres dècimes, fins a l’1,7%

ACN Madrid .- El PSOE ha retallat els més d’11 punts que a l’abril portava de desavantatge amb el PP en intenció de vot fins als 3,9, segons el darrer baròmetre del CIS, corresponent al mes de juliol. Així, el PP obtindria el 28,8% dels sufragis, davant el 31,5% de l’anterior sondeig, i el PSOE, amb Pedro Sánchez de nou al capdavant de la secretaria general del partit, escalaria del 19,9% de l’abril fins al 24,9% del juliol. Com a tercera força, se situaria la suma d’Units Podem i les seves confluències, amb el 20,3%, sis dècimes més que a l’abril, i Ciutadans perdria quatre dècimes, fins al 14,5%, i se situaria com a quarta força al Congrés. Quant a les forces catalanes, En Comú Podem i ERC es mantindrien amb la mateixa intenció de vot que a l’abril, amb un 3,7% i un 2,9%, respectivament, mentre que el PDeCAT cauria del 2% fins a l’1,7%.
L’enquesta del CIS corresponent al juliol es va dur a terme entre els dies 1 i 10 mitjançant 2.490 preguntes en 253 municipis de 48 províncies d’arreu de l’Estat. En comparació al baròmetre de l’abril, el darrer que incloïa intenció de vot en unes eleccions al Congrés, el PSOE estava immers en la campanya d’eleccions primàries que van escollir de nou a Pedro Sánchez com a secretari general del partit socialista. El PP continuaria com a vencedor d’unes eleccions si se celebressin ara, però amb el lideratge definit, el PSOE ha augmentat sis punts en intenció de vot, fins al 24,9% i el PP ha perdut 2,7 punts, fins al 28,8%.

Ciutadans se situaria com a tercera força, amb 14,5% dels sufragis, quatre dècimes menys; tot i que la suma d’Units Podem (12,8%) amb les seves confluències li fa sumar un 20,3% dels vots i relega la força taronja al quart lloc. Concretament, En Comú Podem obtindria un 3,7%, el mateix percentatge en intenció de vot que a l’abril; Compromís un 2,6% i En Marea un 1,2%.

Pel que fa les forces catalanes, ERC també mantindria la mateixa intenció de vot, un 2,9%; i el PDeCAT seguiria perdent suports i passaria del 2% a l’1,7% i perdria les tres dècimes que havia recuperat a l’abril respecte el gener.

D’altra banda, el PNB cauria una dècima, fins a l’1%, EH Bildu n’obtindria dues menys, fins al 0,8% i Coalició Canària en guanyaria una, fins al 0,4% dels suports.