El PSC de Tarragona rebutja “el calendari del procés independentista” i reclama “un acord per la reforma constitucional”

El grup socialista demana a la Generalitat que especifiqui “de forma clara, inequívoca i per escrit” les instruccions de l’1-O

ACN Tarragona .- El grup municipal del PSC de Tarragona, que governa a l’Ajuntament de Tarragona amb el PP i Unió, ha presentat una moció per al proper plenari on rebutja “el calendari del procés independentista” i reclama “diàleg i la negociació”. “La solució no passa per un referèndum que no se sap ni com es convocarà i que serà un element de frustració més, sinó que passa per un acord de reforma constitucional que s’ha de treballar en altres nivells”, ha defensat la portaveu del grup socialista de Tarragona, Begoña Floria. En la moció també es reclama que la Generalitat sol·liciti oficialment la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona en la celebració de l’1-O. “Que s’especifiqui de forma clara, inequívoca i per escrit quines són els instruccions i demanarem, quan es produeixi, un informe jurídic sobre si les empara el marc legal”, ha explica Floria.
El grup municipal de PSC de Tarragona portarà a votació, en la propera sessió plenària, una moció que rebutja “el calendari del procés independentista” i reclama “un acord per una reforma constitucional”, amb l’objectiu “d’enfortir l’autogovern de Catalunya, millorar el finançament i reconèixer el caràcter plurinacional d’Espanya”. Des del PSC, el referèndum de l’1-O no és la solució que necessita el país. “Serà un element de frustració més, com va passar en el passat”, ha dit la portaveu socialista, Begoña Floria.

Floria ha lamentat que el Govern de la Generalitat hagi portat els ajuntaments a “posicionar-se davant un debat espuri sobre un referèndum que no es farà”. “Tenim molta feina, però és cert que a nivell de país ens hi han abocat i hem de vetllar per complir la legalitat i no posar els funcionaris en una situació complicada”, ha defensat la regidora del PSC tarragoní.

La moció socialista explica que es protegirà els funcionariat “perquè no hagin de col·laborar, en l’exercici de les funcions públiques, en cap iniciativa que no tingui cobertura legal”. Floria ha lamentat que es faci assumir “la responsabilitat” als ajuntaments i se’ls posi “en una situació difícil”. “Estem absolutament en contra que el Govern ens situï en aquesta tessitura i vetllarem, i proposem que es vetlli, per no situar el funcionariat i el consistori fora de la llei o al marge de l’actual marc normatiu”, ha defensat la portaveu socialista.

Per aquest motiu, el PSC de Tarragona, assegura que demanaran “informes jurídics” sobre la participació del consistori, “en cas que es convoqui oficialment el referèndum”. Floria ha defensat que “la democràcia la garanteix el respecte a l’Estat de Dret i la legalitat” i que “la democràcia no és només votar, sinó fer-ho en el marc legal”. Per al grup socialista, en l’1-O, no hi ha “garanties que això sigui així”.